Markiewicz Nikodem - Dzierkowszczyzna, Święciany, Podbrodzie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

mysliwiec_maciek

Sympatyk

Post autor: mysliwiec_maciek »

Witajcie
czy ktoś z Was nie posiada informacji, albo w swoim drzewie nazwiska Nikodem Markiewicz?
Wedle aktu urodzenia z USC Wiktora Markiewicza, który urodził się w 1906 roku w Dzierkowszczyźnie jego ojcem był Nikodem Markiewicz. (Wiktor zmarł w 1971 roku w Lublinie).
Wedle rodzinnej historii mieszkali potem w Święcianach albo Podbrzeziu
Miał na pewno syna Augustyna Markiewicza (1903-1977 - zmarł w Poznaniu) oraz córkę Marię Markiewicz (1898-1984 - zmarła w Olsztynie), po mężu Rozmianiec. Niestety nigdzie nie ma informacji o Nikodemie.

z góry dziękuję za pomoc
mysliwiec_maciek

Sympatyk

Dzięki Bardzo - bylem tam już nie zlokalizowalem go :(
Awatar użytkownika
alicja_firmanty

Sympatyk

Post autor: alicja_firmanty »

W moim drzewie mam również Markiewiczów ale z Podbrzezia, Zakiszek, Glinciszek. Ostatnia osoba o tym nazwisku ( tj. najmłodsza)urodziła się w 1854, później urodzonych nie szukałam. Nie mam wśród swoich Nikodema Markiewicza, ale nazwisko Markiewicz, dot. moich przodków występuje też w formie Markowicz, również Markowski. Może warto szukać też nie Nikodema , ale Mikołaja - ja mam w drzewie Stefana/Szczepana -wszystko przez pisownię cyrylicą.
mysliwiec_maciek

Sympatyk

Re: Markiewicz Nikodem - Dzierkowszczyzna, Święciany, Podbro

Hej
Dziekuje! rozglądnę się na pewno!
pozdrowienia
Mm
alicja_firmanty pisze:W moim drzewie mam również Markiewiczów ale z Podbrzezia, Zakiszek, Glinciszek. Ostatnia osoba o tym nazwisku ( tj. najmłodsza)urodziła się w 1854, później urodzonych nie szukałam. Nie mam wśród swoich Nikodema Markiewicza, ale nazwisko Markiewicz, dot. moich przodków występuje też w formie Markowicz, również Markowski. Może warto szukać też nie Nikodema , ale Mikołaja - ja mam w drzewie Stefana/Szczepana -wszystko przez pisownię cyrylicą.
Awatar użytkownika
jurek.solecki

Sympatyk

Re: Markiewicz Nikodem - Dzierkowszczyzna, Święciany, Podbro

Post autor: jurek.solecki »

Cmentarz na ul. Poprzecznej w Olsztynie
http://www.zck.olsztyn.pl/art,44,wyszuk ... tualizacje
jest między innymi Maria Rozmianiec.

Pozdrawiam
Jurek Solecki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”