Polacy w Belgii i Luksemburgu: słownik biograficzny - OK!

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Polacy w Belgii i Luksemburgu: słownik biograficzny - OK!

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Witam serdecznie.

Na stronie 13 książki

Polacy w Belgii i Luksemburgu: słownik biograficzny, Część 1 (Agata Judycka 2000)

jest notatka dotycząca Alicji Bellier z.d. Kulwieć

Czy ktoś ma dostęp do tego wydawnictwa? Jeżeli tak, to bardzo, bardzo poproszę o skan, zdjęcia lub nawet tekst tej notatki.
Będę bardzo wdzięczna.

Z tego, co wiem, to Alicja Bellier była córką Antoniego Ignacego Kulwiecia i Ireny z Bochenków i urodziła sie w Wilnie w 1924r
W czasie wojny, od 1944 była przebywała wraz z matką w obozach Ravensbruck i Buchenvald. Dalsze jej losy sa mi nieznane.

Z góry bardzo dziękuję.
Ostatnio zmieniony pn 14 wrz 2020, 16:30 przez Małgorzata_Kulwieć, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

Gdyby nikt nie miał...

https://katalog.ka.edu.pl/cgi-bin/koha/ ... 2C%20Agata
Kiedyś szukałam książki, która była dostępna tylko w bibliotece miasteczka. Napisałam maila z prośbą o choćby zdjęcie (4 strony) - w dwa dni dostałam super skany :)
Czytelnię mają chyba nadal nieczynną, więc może ktoś z biblioteki spełni prośbę sympatycznej genealożki?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

JUż mam! Bardzo serdecznie dziekuję!
Popchnęło mi sporo do przodu. Upewniłam sie w niektórych podejrzeniach.
Jeszcze raz dziękuję.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”