Witam serdecznie.
Na stronie 13 książki
Polacy w Belgii i Luksemburgu: słownik biograficzny, Część 1 (Agata Judycka 2000)
jest notatka dotycząca Alicji Bellier z.d. Kulwieć
Czy ktoś ma dostęp do tego wydawnictwa? Jeżeli tak, to bardzo, bardzo poproszę o skan, zdjęcia lub nawet tekst tej notatki.
Będę bardzo wdzięczna.
Z tego, co wiem, to Alicja Bellier była córką Antoniego Ignacego Kulwiecia i Ireny z Bochenków i urodziła sie w Wilnie w 1924r
W czasie wojny, od 1944 była przebywała wraz z matką w obozach Ravensbruck i Buchenvald. Dalsze jej losy sa mi nieznane.
Z góry bardzo dziękuję.
Polacy w Belgii i Luksemburgu: słownik biograficzny - OK!
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Polacy w Belgii i Luksemburgu: słownik biograficzny - OK!
Ostatnio zmieniony pn 14 wrz 2020, 16:30 przez Małgorzata_Kulwieć, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
- Krystyna.waw

Gdyby nikt nie miał...
https://katalog.ka.edu.pl/cgi-bin/koha/ ... 2C%20Agata
Kiedyś szukałam książki, która była dostępna tylko w bibliotece miasteczka. Napisałam maila z prośbą o choćby zdjęcie (4 strony) - w dwa dni dostałam super skany
Czytelnię mają chyba nadal nieczynną, więc może ktoś z biblioteki spełni prośbę sympatycznej genealożki?
https://katalog.ka.edu.pl/cgi-bin/koha/ ... 2C%20Agata
Kiedyś szukałam książki, która była dostępna tylko w bibliotece miasteczka. Napisałam maila z prośbą o choćby zdjęcie (4 strony) - w dwa dni dostałam super skany
Czytelnię mają chyba nadal nieczynną, więc może ktoś z biblioteki spełni prośbę sympatycznej genealożki?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
JUż mam! Bardzo serdecznie dziekuję!
Popchnęło mi sporo do przodu. Upewniłam sie w niektórych podejrzeniach.
Jeszcze raz dziękuję.
Popchnęło mi sporo do przodu. Upewniłam sie w niektórych podejrzeniach.
Jeszcze raz dziękuję.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć