Przodkowie/krewni Otolia Oliwa ( z domu Koźbiał)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Marynicz_Marcin

Jeśli Kasia dobrze wykorzysta posiadane narzędzia i zasoby, to będzie mogła się podłączyć do drzewa, bo jej potencjalni przodkowie też się w nim znajdują 
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-
Bigus_Katarzyna

-
Zdzislaw_Sabat

- Kontakt:
-
Zdzislaw_Sabat

- Kontakt:
Pisałem do @Kasia, jej drzewo w myheritage...sbasiacz pisze:dziwne, przecież to Twoje drzewo?
Ty je zamieściłeś
Ale jeszcze pogrzebię
Edit... Poparłem
I nazwisko Koźbiał, Koźdzbiał jest zamiennie w metrykach używaneArek_Bereza pisze:Kasiu,
zapoznaj się z naszymi bazami (panel po lewej stronie). Wybierz geneszukacz, województwo świętokrzyskie, parafię Goźlice i przekonaj się, że Agnieszka nie urodziła się w tej parafii. W ww. bazie znajdziesz wszystkie urodzenia z Goźlic od 1825 do 1909. Jeśli Michał to jej mąż to także w par. Goźlice się nie urodził. Sprawdź sama, to narzędzie przyda Ci się w dalszych poszukiwaniach
pozdrawiam
Zdzisław Sabat
Zdzisław Sabat
-
Zdzislaw_Sabat

- Kontakt:
-
Bigus_Katarzyna

Ja nigdy nie slyszałam, aby ktokolwiek z mojej rodziny nazywał się Koźdźbiał, znam tylko Koźbiał.
Również odnalazłam miejsce pochówku osób o nazwisku Koźbiał. Pewnie je zmieniono w w trakcie zapisów w różnego rodzaju metrykach.
Osoby żyjace z tej rodziny nazywają się równiez Koźbiał.
Pewnie dlatego nic nie mogłam odnaleźć, wpisywałam Koźbiał
Nie sadziłam, że w tak krótkim czasie dotrę do takich informacji o przodkach mojej babci
Również odnalazłam miejsce pochówku osób o nazwisku Koźbiał. Pewnie je zmieniono w w trakcie zapisów w różnego rodzaju metrykach.
Osoby żyjace z tej rodziny nazywają się równiez Koźbiał.
Pewnie dlatego nic nie mogłam odnaleźć, wpisywałam Koźbiał
Nie sadziłam, że w tak krótkim czasie dotrę do takich informacji o przodkach mojej babci
-
Zdzislaw_Sabat

- Kontakt:
-
Arek_Bereza

A propos poszukiwań w genetece zerknij na poprzednią stronę wątku. Pisałem tam o tym, że możesz wpisać ko* (fragment nazwiska z gwiazdką). To zapewne Twój Michał został zapisany jako Koźdzbiał.
Dlatego sprostowałem wcześniej mój wpisał jakoby nie urodził się w Goźlicach, bo urodził się tamże tylko pod ww. nazwiskiem.
Dlatego sprostowałem wcześniej mój wpisał jakoby nie urodził się w Goźlicach, bo urodził się tamże tylko pod ww. nazwiskiem.
-
Bigus_Katarzyna

Przeglądam, przeeeeglądam, przeeeeeeeeeeeeeeeeeglądam te dokumenty...jak Wy to odczytujecie???? Chyba, że znowu nie zaglądam tam gdzie trzeba;-)Marynicz_Marcin pisze:No tak nie do końcaBigus_Katarzyna pisze:Podobno Goźlice;-)Marynicz_Marcin pisze:Jako ciekawostkę i na zachętę do dalszych poszukiwań podpowiem, że Agnieszka pochodziła z parafii pod Ostrowcem ŚwiętokrzyskimZ metryki ślubu jasno wynika, że urodziła się i ochrzczona została w innej parafii