Parafia Garwolin

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Piotr_Wawa

Sympatyk

Parafia Garwolin

Post autor: Piotr_Wawa »

Witam,

po wstępnym przejrzeniu informacji nt tej parafii widzę, że to jakiś grubszy i długo narastający temat, zapytam więc prosto:

- czy są wystandaryzowane indeksy dla tej parafii poza monumentalnym opracowaniem Sebastiana Jędrycha?

- czy jest jakaś aktualizowana wersja ww opracowania - teraz mam taką z 2013 z dużą liczbą pustych roczników (nie wiem, czy powodem wybrakowanie akt, czy brak opracowanych indeksów)? Nie widzę w necie nowszej.

- czy jest jakiś dostęp / możliwość otrzymania kopii wybranych akt z lat od początku do ok. 1860?

Na ten moment szukam po liniach Kozłowscy, Serzysko, Żywek, Wróbel (Wróblewscy), Soszka. Głównie wsie Trąbki, Czyszków, Czyszkówek.

Z pozdrowieniami,
Piotr
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Parafia Garwolin

Post autor: Arek_Bereza »

3x Nie, wg mnie :)
kola16

Sympatyk
Nowicjusz

Parafia Garwolin

Post autor: kola16 »

Jeśli z Trąbek to sprawdź opracowanie z Parysowa. Zawsze może tam się coś trafi.
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński

Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Piotrowski_Dariusz_1967

Sympatyk

Parafia Garwolin

Post autor: Piotrowski_Dariusz_1967 »

A czy są gdzieś w necie akty dotyczące miejscowości Sokolew powiatu Garwolińskiego ?

Pozdrawiam Dariusz
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Parafia Garwolin

Post autor: Arek_Bereza »

Darku,
A nie Sobolew ? Tak jak z Garwolinem czy Parysowem - indeksy z parafii Łaskarzew, Gończyce, Maciejowice znajdziesz na stronie garwolin.org
Mam nadzieję, że wskazówki, które przesłałem Ci na PW przydały się, bo zamilkłeś nagle (choć przeczytałeś :))
Piotrowski_Dariusz_1967

Sympatyk

Parafia Garwolin

Tak Arku masz rację Sobolew ,

wskazówki jak najbardziej przydają się , dziękuję
Piotrowski_Dariusz_1967

Sympatyk

Parafia Garwolin

Arku bardzo dziękuję za namiary na garwolin.org . z 8 moich "linii" pradziadkowych , stałem w miejscu z trzema , teraz już tylko z jedną . Jeszcze raz bardzo dziękuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”