Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Byczuk_Anna

Re: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Acha:) To będę czekał:)joannayvona2302 pisze:Markusie - nie dziękuj jeszczeMarkus pisze:Witam!
Bardzo dziękuję za sprawdzenie Kossowskich!
Pozdrawiam serdecznie,
Markus![]()
Twoje nazwisko wpisałam tylko z jednej księgi...być może z innych też coś jeszcze dopiszę...to jeszcze nie koniec .
A tak przy okazji, to tylko powiem, że wykonuje Pani dla nas fantastyczną pracę. I za to należy się wielkie "dziekuję":)
Pozdrowienia,
Markus
A moglbym poprosic o sprawdzenie nazwiska podoficera, Andrzej Kowalewski (14 pulk Oloniecki, 7 albo 8 rota)?
Dziekuje bardzo.
Dziekuje bardzo.
-
Szymański_Wojciech

poszukiwanie przodków w armii carskiej
Będę wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące żołnierzy o nazwisku PEKIN, szczególnie FRANCISZKA PEKINA z Warszawy, służba w II poł. XIX w. (wojna z Turcją na Bałkanach) i JAKIMA (JOACHIMA) PEKINA z Petersburga, służba w pocz. XX w. (I wojna światowa, potem polsko-bolszewicka?).
Z góry dziekuję i pozdrawiam,
Wojciech Szymański
Z góry dziekuję i pozdrawiam,
Wojciech Szymański
Witam!
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Todorowicz. Niestety nie znam imienia. Wiem ze miał duzy majątek pod Moskwą i słuzyl w armii carskiej.
Pozdrawiam serdecznie
Zbyszek
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Todorowicz. Niestety nie znam imienia. Wiem ze miał duzy majątek pod Moskwą i słuzyl w armii carskiej.
Pozdrawiam serdecznie
Zbyszek
Witam
Proszę bardzo o sprawdzenie nazwiska Gorząd, Garstka, Wosinek, Krawczyk.
Pozdrawiam
Tomasz
Proszę bardzo o sprawdzenie nazwiska Gorząd, Garstka, Wosinek, Krawczyk.
Pozdrawiam
Tomasz
Hej Mirku...jaskulka pisze:Cześć Joanno! Jak chcesz to moge Ci podesłać 200-stronicowy zeszyt A4 do wpisywania nazwisk...
Mirek
mam 20 kartek z nazwiskami wpisanymi w kolejności alfabetycznej w j. rosyjskim + 6 kartek z nazwiskami + strony jak je wpisuję do opracowania;
2 zeszyty A4 96 kartkowe zużyte , teraz ' tworzę ' kolekcję brudnopisów z małych zeszytów...mam do tego wydrukowane mniej więcej 30 cm wysokości materiałów...
suma sumarum - radzę sobie ....
chociaż domownicy czasami pukają się w czoło....
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Dokładnie proszę o sprawdzenie Mikołaja Grzybickiego (ur. ok. 1850-1860 prawdopodobnie w Turzy Małej).karrrol08 pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Grzybicki.
Ostatnio udało mi się odnaleźć imię, z czego jestem bardzo zadowolony
Serdecznie pozdrawiam
Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
A ja jeśli można bardzo proszę o sprawdzenie Wiktora Chojnickiego - Maliszewo (wówczas gubernia płocka) Podobno na poczatku XX wieku służył w armii carskiej.
Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Proszę o sprawdzenie informacji na temat Józefa Rychlika(1891-1974) służył od ok 1910
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam - Radek
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam - Radek