Gierczyce k. Opatowa

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

slacze

Gierczyce k. Opatowa

Post autor: slacze »

Dzień dobry,
czy ktoś z Państwa zna miejsce przechowywania aktów z parafii w Gierczycach (świętokrzyskie) ewentualnie ma dostęp do skanów - chodzi mi o rok (najprawdopodobniej) 1867 r.
Jedyne skany jakie znalazłem są od r. 1889 r.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Parafia Gierczyce k. Opatowa

Post autor: Arek_Bereza »

slacze

Parafia Gierczyce k. Opatowa

Post autor: slacze »

no właśnie na genbazie znalazłem ale są tam skany z późniejszych lat, od roku 1889

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Szwarc_Eugeniusz

Sympatyk

Pomoc w odszukaniu metryk

Post autor: Szwarc_Eugeniusz »

Dzień dobry
Czy ktoś z Państwa ma możliwość sprawdzenia czy w Parafii w Gierczycach w roku 1883 plus minus 1 rok, znajduje się akt zgonu Filipa Sapiełło. W tej Parafii mieszkał jego syn i wnuki.
Pozdrawiam
Eugeniusz Szwarc
Timus

Sympatyk

Pomoc w odszukaniu metryk

Post autor: Timus »

Dzień dobry,
czy zachowały się i istnieją gdzieś metryki z Gierczyc (pow.opatowski) z II połowa XVIII/I połowa XIX w.? W genetece, genbazie, szwa są z II połowy XIX w, w https://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=1980 jest informacja, że przechowywane są księgi 1662 - czy to oznacza, że tylko ten jeden rocznik, czy też są dostępne księgi od tego roku i póżniejszych? a może jeszcze gdzie indziej?
Szukam informacji o Niemiryczach z wsi Łukawki z parafii gierczyckiej.

Pozdrawiam

Piotr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”