Z góry dziękuję pogoda jak na razie nie sprzyja - pozdrawiamEditche pisze:
Alicjo, jarymi - postaram się sfotografować wszystkie groby.
Pozdrawiam
Edyta
Warszawa cmentarz Stare Powązki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Nie "załapałam się" w terminie, bo jestem nowa i dopiero zauważyłam wątek. Interesują mnie groby obu moich babć na Powązkach:
ze strony ojca:
* Kwiatkowska Kamilla z d. Cetnerska - ur. 1867; zm. 1927; pochówek: Cmentarz Powązkowski kw. 199
ze strony matki:
* Gajowiak Feliksa - zm. 1943; pochówek: Cmentarz Powązkowski kw. 148
Bliższych danych niestety nie mam.
ze strony ojca:
* Kwiatkowska Kamilla z d. Cetnerska - ur. 1867; zm. 1927; pochówek: Cmentarz Powązkowski kw. 199
ze strony matki:
* Gajowiak Feliksa - zm. 1943; pochówek: Cmentarz Powązkowski kw. 148
Bliższych danych niestety nie mam.
Pozdrowienia
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
-
aligatormp

Witam
nie przeglądałem portalu w ostatnich dniach i nie zobaczyłem wątku, proszę uczynną osobę o zdjęcia grobów:
1. Franciszek Paczkowski 4.10.1783-7.7.1827 - katakumby
2. Paulina Paczkowska z Kernów 1797-14.02.1828 (kw. 10-3; materiały inwentaryzacyjne T1 cz.2 949)
Bliższych danych nie posiadam.
Pozdrawiam Maciej
nie przeglądałem portalu w ostatnich dniach i nie zobaczyłem wątku, proszę uczynną osobę o zdjęcia grobów:
1. Franciszek Paczkowski 4.10.1783-7.7.1827 - katakumby
2. Paulina Paczkowska z Kernów 1797-14.02.1828 (kw. 10-3; materiały inwentaryzacyjne T1 cz.2 949)
Bliższych danych nie posiadam.
Pozdrawiam Maciej
Ostatnio zmieniony pt 24 maja 2013, 11:53 przez aligatormp, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich
Udało mi się sfotografować prawie wszystkie groby. Pozostałe - w najbliższym czasie + nowe zamówienia.
Jarymi
Grób Zofii Porembska – sfotografowany.
Alicjo
Data zgonu Eugenii Dąbkowskiej - …-01-1964 – wiek 56 lat. Posiadam także fotografie tego grobu.
Elu
Czy dotarły do Ciebie zdjęcia grobu Celestyny Orlikowskiej? Jeśli nie – to daj znać (prześlę ponownie). Innych grobów do tej pory nie zauważyłam (ale pamiętam o tym).
dede43
Grób Kwiatkowskiej Kamilli – następnym razem.
Grób Gajowiak Feliksy – sfotografowany.
Miazek
Grób-Miazek Tadeusz – następnym razem (szukałam ale niestety nie udało mi się odnaleźć)
aligatormp
Groby Paczkowskich - następnym razem (szukałam ale niestety nie udało mi się odnaleźć)
Wszystkie zdjęcia prześlę dziś późnym wieczorem. Wczoraj niestety nie zdołałam tego wykonać.
Przepraszam iż nie udało mi się odszukać wszystkich. Spędziłam na Powązkach prawie 3 h ale niestety jest to rozległy obszar nawet jesli znany jest nr kwatery.
Pozdrawiam
Edyta
Udało mi się sfotografować prawie wszystkie groby. Pozostałe - w najbliższym czasie + nowe zamówienia.
Jarymi
Grób Zofii Porembska – sfotografowany.
Alicjo
Data zgonu Eugenii Dąbkowskiej - …-01-1964 – wiek 56 lat. Posiadam także fotografie tego grobu.
Elu
Czy dotarły do Ciebie zdjęcia grobu Celestyny Orlikowskiej? Jeśli nie – to daj znać (prześlę ponownie). Innych grobów do tej pory nie zauważyłam (ale pamiętam o tym).
dede43
Grób Kwiatkowskiej Kamilli – następnym razem.
Grób Gajowiak Feliksy – sfotografowany.
Miazek
Grób-Miazek Tadeusz – następnym razem (szukałam ale niestety nie udało mi się odnaleźć)
aligatormp
Groby Paczkowskich - następnym razem (szukałam ale niestety nie udało mi się odnaleźć)
Wszystkie zdjęcia prześlę dziś późnym wieczorem. Wczoraj niestety nie zdołałam tego wykonać.
Przepraszam iż nie udało mi się odszukać wszystkich. Spędziłam na Powązkach prawie 3 h ale niestety jest to rozległy obszar nawet jesli znany jest nr kwatery.
Pozdrawiam
Edyta
-
AlicjaSurmacka

Edytko, będę cierpliwie czekać. Mówiła Pani poprzednio, że sfotografowała tylko grób Feliksy Gajowiak. Pozostał do sfotografowania więc grób babci - Kamilli z Cetnerskich Kwiatkowskiej (kwatera 199). W tym grobie może być pochowanych więcej osób, bo przypominam sobie jak Mamusia opowiadała, że świeżo po ślubie z Tatusiem została przez niego zaprowadzona na Powązki i tam jej pokazał miejsce, gdzie zostanie pochowana - czyli jest to pewnie jakiś grób (grobowiec ?) rodzinny. Byłabym wdzięczna za wszelkie dane tam pochowanych.
Pozdrawiam
dede43
Pozdrawiam
dede43
Pozdrowienia
Danuta
Danuta
-
Grot_Witold

Witam
Byłbym wdzięczny za zrobienie zdjęć:
1) kwatera 255, Rząd II, grób 14-15
2) kwatera 87, płyta nagrobna 5966
Pozdrawiam
Witek
Byłbym wdzięczny za zrobienie zdjęć:
1) kwatera 255, Rząd II, grób 14-15
2) kwatera 87, płyta nagrobna 5966
Pozdrawiam
Witek
Ostatnio zmieniony pt 24 maja 2013, 13:00 przez Grot_Witold, łącznie zmieniany 1 raz.