Siurek, Sobański - Poszukuję
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Siurek, Sobański - Poszukuję
Poszukuję wszystkich o nazwisku: Siurek i Sobański majacych cokolwiek wspólnego z województwem świętokrzyskim (okolice Kunowa, Ostrowca Świętokrzyskiego, Opatowa , Starachowic i Sandomierza).
Obecnie jednak potomkowie rozsiani są niemal po całej Polsce.
Pozdrawiam
Mirka
Obecnie jednak potomkowie rozsiani są niemal po całej Polsce.
Pozdrawiam
Mirka
- Misiewicz_Elżbieta

Poszukuję Siurek, Sobański
Mam w rodzinie Sobańskich,a dokładnie to mój mąż-jego dziadek to Stanisław Sobański z poznańskiego-Ruchocice
Ela M.
Ela M.
Poszukuję Siurek, Sobański
Niestety to nie ta rodzina o którą mi chodziło. Wiem ,że w woj. poznańskim są też Sobańscy, ale z innej lini. Mój pradziadek Frańciszek Sobański pochodził z Nietuliska Dużego(gmina Kunów woj. świętokrzyskie).
Mirka
Mirka
Ja mam w rodzinie Sobańskich, bo sam jestem Sobański. Wiem tyle, ze mój prapradziadek Marian Sobański urodził się w 1880 roku na Pradze jak panieński syn Heleny Sobańskiej, lat 26. Nie wiem jednak o niej nic więcej, np skąd pochodziła. Może spoza Warszawy? Jeśli macie gdzieś "wolną" Helenę Sobańską ur ok 1855 roku to może to ta? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam, Ireneusz Sobański
Pozdrawiam, Ireneusz Sobański
-
dorcias967
Mój teść Stanisław Sobański urodził się w Kunowie, jego rodzicami byli Feliks Sobański i Anna Stefania Sobańska z d. Brzeźnicka (pochodziła z Ostrowca), przeprpwadzili się do Kielc i tutaj zmarli. Teść mówił, że jego rodzina pochodziła ze wschodu chyba obecna Ukraina, więcej nic nie wiem.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota