Zdzirek pisze:Jabłoński_Edward pisze:Jakże tak szukać, gdy ktoś podaje swoje dane osobowe jako "zdzirek", (czy nie widać jak np. ja lub odpowiadający na Twoją prośbę Włodek podajemy swoje pełne dane - wstydzisz się swego nazwiska?) lub swojej rodziny, to po co zajmujesz się genealogią. Mimo tego postaram się spełnić prośbę Wielmożnego Pana i może uda mi się cokolwiek znaleźć w tej sprawie.
Edward Jabłoński
Szanowny Panie,
W grzeczny sposób poprosiłem o pomoc, więc nie rozumiem tych głupich złośliwości i tego, że raz jestem Ty a raz Wielmożnym Panem.
Jeżeli może mi Pan pomóc to poproszę a jeżeli nie, to trudno.
Z poważaniem
Zdzisław Stępień, '71
Witam
Może trochę przesadziłem, ale ja od jakiegoś czasu otrzymuję podobne pytania, i to dość liczne, choć napisałem wyraźnie na mojej stronie, że nie zajmuję się poszukiwaniem zindeksowanych skanów i prosiłbym się tego trzymać, gdyż w tym czasie mogę więcej zindeksować (jeżeli obraziłem, to serdecznie Pana przepraszam). Czasem nerwy zawodzą.
W sprawie zakresu tych lat przejrzałem swoją dokumentację i niestety nie mogę nic znaleźć, bo faktycznie w Internecie nie ma takich skanów, o czym pisali wielokrotnie szefowa Świętogenu Kornelia Major, a w tym temacie wypowiedział się dzisiaj również Jacek Stradowski - jest tylko taka możliwość uzyskania odpowiedzi z USC Chmielnik ( ja swego czasu korzystałem z z pomocy tegoż USC i podano mi dane z 1930 roku odnośnie osoby zmarłej w miejscowości Ługi) Pracują tam dość życzliwi ludzie, którzy zapewne pomogą.
Pozdrawiam
Edward Jabłoński