Nazwisko: Jasik

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=21734&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
joanna.krzykowska

Post autor: joanna.krzykowska »

Dzień dobry,
mój dziadek Adolf Białek urodził się 15.02.1929 r. w Pawłowie, a jego mama miała na nazwisko Władysława Jasik. Jeszcze nie dotarłam do szczegółów, bo jestem na początku drogi, a mamy pandemię... Historia jest dość smutna, bo ww. moja prababcia trafiła do któregoś z obozów koncentracyjnych za ukrywanie Żydów, przeżyła, ale nigdy nie wróciła do swojego syna (a mojego dziadka). Po jej śmierci jacyś obcy ludzie, którzy opiekowali się nią w Nagłowicach powiedzieli mojemu dziadkowi, że żyła przez ten cały czas, ale właśnie zmarła... Dziadek w złości zerwał kontakt z całą swoją rodziną, wyrzucił swojego ojca (Józefa Białek) i nigdy nikogo z tej rodziny nie poznałam.
Pozdrawiam, Joanna Krzykowska joanna.krzykowska@gmail.com
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Post autor: Arek_Bereza »

Po lewej stronie masz ''nasze bazy'', kliknij geneszukacz.
Zobaczysz np.
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
wylinkowana

Post autor: wylinkowana »

Witam, w mojej rodzinie od strony babci posiadam sporą rodzinę z tym nazwiskiem. Ojciec babci - Grażyny po mężu Górska miał na imię Stefan i mam problem z dokładną datą urodzenia jest to albo 1919 albo 1922. Jego ojciec Antoni Jasik ( 1880 ) oraz żona Paulina 1894 ( z domu Dębek ). W razie co zapraszam do kontaktu, mam również całe jego rodzeństwo oraz akty ich ślubów i informacje o liczbie dzieci.

moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”