Rojek Tadeusz - z Łodzi
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Kokot_Małgorzata
Rojek Tadeusz - z Łodzi
Bardzo proszę wszystkich,którzy są w stanie mi pomóc. Mój ojciec, którego nie znałam- zmarł w 1977 roku (?). Pochodził z Łodzi. Jego ojciec a mój dziadek miał na imię Adam. Informacji mam niewiele ale bardzo mi zależy na jakiejkolwiek informacji o potomnych rodzeństwa ojca. Miał brata Romana i siostrę Irenę. Tyle zdołałam się dowiedzieć. proszę pomóżcie- mada45@vp.pl
- Ewa_Szczodruch

- Łaptaszynska_Iwona

Rojek Tadeusz - z Łodzi
Witaj! Zerknęłam do ksiązki i wygląda na to,że jak sięgniesz po słuchawkę telefonu to długo jej z rąk nie wypuścisz...... Jest 48 osób o tym nazwisku, w tym 23 panie. Jeżeli chcesz to ci numery spiszę. Musisz zastosować drogę eliminacji. Zrobić sobie dokładny wykaz z uwzględnieniem również ulic. Przygotować stałą formułę rozmowy ( w trakcie z wrażenia można zapomnieć wszystko co sie chce powiedzieć). Najpierw dzwoń do panów. Pierwsza rozmowa-niezależnie od efektu ( czy rodzina czy nie) -zadaj pytanie ,czy ktoś z jego rodziny ma telefon .Może ci to pozwoli od razu z tej długiej listy pewne osoby wyeliminować. To są takie lużne wskazówki...Sama sobie po paru rozmowach opracujesz własna metodę. A z własnego doświadczenia wiem ,że warto tę drogę poszukiwań zastosować. A tak w ogóle, napisz w profilu coś wiecej o sobie. Pozdrawiam Iwona Łaptaszynska.
- Kokot_Małgorzata
Rojek Tadeusz - z Łodzi
Bardzo dziękuję za rady, z których jestem gotowa skorzystać. Będę wdzięczna za przesłanie mi listy telefonów. Hm..nie ukrywam, że miotam się pomiędzy strachem a wewnętrzną potrzebą uporządkowania mojej tożsamości. Pozdrawiam serdecznie.
- Kokot_Małgorzata
Rojek Tadeusz - z Łodzi
Jeżelichodzi o listętelefonów to jużjąposiadam. Właśnie skopiowałam sobie ze strony
http://www.ksiazka-telefoniczna.com Jeszcze raz dziękuję:)
http://www.ksiazka-telefoniczna.com Jeszcze raz dziękuję:)
- Łaptaszynska_Iwona

Rojek Tadeusz - z Łodzi
Czyli pierwszy krok został zrobiony. Teraz telefon do reki i.... Pierwsze 3 rozmowy bedą cie kosztowały trochę nerwów , ale dalej pójdzie już gładko czego szczerze ci życzę Iwona. (TGCP)