Rojek Tadeusz - z Łodzi

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Kokot_Małgorzata

Rojek Tadeusz - z Łodzi

Post autor: Kokot_Małgorzata »

Bardzo proszę wszystkich,którzy są w stanie mi pomóc. Mój ojciec, którego nie znałam- zmarł w 1977 roku (?). Pochodził z Łodzi. Jego ojciec a mój dziadek miał na imię Adam. Informacji mam niewiele ale bardzo mi zależy na jakiejkolwiek informacji o potomnych rodzeństwa ojca. Miał brata Romana i siostrę Irenę. Tyle zdołałam się dowiedzieć. proszę pomóżcie- mada45@vp.pl
Awatar użytkownika
Ewa_Szczodruch

Sympatyk
Adept

Post autor: Ewa_Szczodruch »

Magdo,

a szukałaś krewnych w książce telelefonicznej Łodzi?

Jeżeli nie pochodzisz z tego miasta, może ktoś Ci wypisze potrzebne nazwiska. Są też internetowe książki telefoniczne, ale nie mam pod ręką działającego linka.

Powodzenia życzę, Ewa Szczodruch
Awatar użytkownika
Łaptaszynska_Iwona

Sympatyk
Adept

Rojek Tadeusz - z Łodzi

Post autor: Łaptaszynska_Iwona »

Witaj! Zerknęłam do ksiązki i wygląda na to,że jak sięgniesz po słuchawkę telefonu to długo jej z rąk nie wypuścisz...... Jest 48 osób o tym nazwisku, w tym 23 panie. Jeżeli chcesz to ci numery spiszę. Musisz zastosować drogę eliminacji. Zrobić sobie dokładny wykaz z uwzględnieniem również ulic. Przygotować stałą formułę rozmowy ( w trakcie z wrażenia można zapomnieć wszystko co sie chce powiedzieć). Najpierw dzwoń do panów. Pierwsza rozmowa-niezależnie od efektu ( czy rodzina czy nie) -zadaj pytanie ,czy ktoś z jego rodziny ma telefon .Może ci to pozwoli od razu z tej długiej listy pewne osoby wyeliminować. To są takie lużne wskazówki...Sama sobie po paru rozmowach opracujesz własna metodę. A z własnego doświadczenia wiem ,że warto tę drogę poszukiwań zastosować. A tak w ogóle, napisz w profilu coś wiecej o sobie. Pozdrawiam Iwona Łaptaszynska.
Awatar użytkownika
Kokot_Małgorzata

Rojek Tadeusz - z Łodzi

Bardzo dziękuję za rady, z których jestem gotowa skorzystać. Będę wdzięczna za przesłanie mi listy telefonów. Hm..nie ukrywam, że miotam się pomiędzy strachem a wewnętrzną potrzebą uporządkowania mojej tożsamości. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Kokot_Małgorzata

Rojek Tadeusz - z Łodzi

Jeżelichodzi o listętelefonów to jużjąposiadam. Właśnie skopiowałam sobie ze strony
http://www.ksiazka-telefoniczna.com Jeszcze raz dziękuję:)
Awatar użytkownika
Łaptaszynska_Iwona

Sympatyk
Adept

Rojek Tadeusz - z Łodzi

Post autor: Łaptaszynska_Iwona »

Czyli pierwszy krok został zrobiony. Teraz telefon do reki i.... Pierwsze 3 rozmowy bedą cie kosztowały trochę nerwów , ale dalej pójdzie już gładko czego szczerze ci życzę Iwona. (TGCP)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”