Szanowni mieszkańcy Sromowiec Wyżnych szukam rozwiązania ro

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Ewafra

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Szanowni mieszkańcy Sromowiec Wyżnych szukam rozwiązania ro

Post autor: Ewafra »

Szanowni mieszkańcy Sromowiec Wyżnych
szukam rozwiązania rodzinnej tajemnicy i potrzebuję Waszej pomocy.
➡️ Moja prababcia Aniela E. Krauzowicz, według zdobytych przeze mnie informacji, pochodziła z Nowego Targu. W 1908 roku, w wieku 18 lat przeniosła się do Stanów Zjednoczonych posługując się nazwiskiem Zofia Goras/ Guras/ Gorash, podając Sromowce Wyżne jako miejsce swojego pochodzenia.
➡️ W dzienniku pokładowym napisane jest, że podróżowała do Pensylwanii do członka swojej rodziny – Józefa Regiec, który był w związku małżeńskim z Anną Guras. Anna Guras pochodziła ze Sromowiec Wyżnych i przyjechała do Stanów Zjednoczonych w 1904 roku.
➡️ Aniela E. Krauzowicz mówiła, że w Polsce zostali jej brat i ojciec. Jeżeli mężczyźni faktycznie pochodzili z rodziny Goras/Guras, kim mogli oni być?
➡️ Moja rodzina jest bardzo zdezorientowana dlaczego Aniela Krauzowicz miałaby przyjechać do Stanów Zjednoczonych posługując się innymi danymi oraz jakie są jej związki ze Sromowcami Wyżnymi.
➡️ Będę Państwu niesamowicie wdzięczny za każdą, nawet najmniejszą informację. Kim były Anna i Zofia Goras/Guras?

Ryan Socash
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”