Nazwisko - Lelek

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Paweł_Lelek

Nazwisko - Lelek

Post autor: Paweł_Lelek »

Dzień dobry!
Jestem nowym forumowiczem i poszukuję informacji dotyczących moich przodków (nazwisko Lelek). Na chwilę obecną dzięki życzliwości rodziny oraz własnym poszukiwaniom udało mi się odkryć niewiele, ale dziele się informacjami poniżej:

Tadeusz Lelek (ur.21.10.1965), syn Jana Lelek (30.03.1923-21.06.2003) i Zofii Boroń (07.02.1926-08.07.2010) pochowani na cmentarzu w miejscowości Dąbrowa Szlachecka.
ww.Jan - syn Franciszka Lelek (1888-1964) i Agnieszki ......? (1881-1964), pochowani na cmentarzu w Czernichowie.

Będę wdzięczny za wszelkie dane, rady dotyczące poszukiwań i "poruszania się" po forum oraz inne wskazówki.
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 20 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

To równiez może ciebie zainteresować:

Sprawy spadkowe i opiekuńcze:
2 str.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ru/ ... l_data_do=
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

W Urzędzie Stanu Cywilnego właściwym dla Czernichowa są ich akty zgonu, a w tych aktach info o miejscu urodzenia, rodzicach, może coś jeszcze.
Odpis dostanie każdy potomek. Możesz napisać przez profil zaufany, możesz skorzystać z pośrednictwa każdego USC.
Choć ja bym najpierw spróbowała zwykłym mailem z prośbą nie o odpis a o skan lub ksero, bo dla rodzinnej genealogii skany są bardzo cenne.
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”