Szukam przodków z parafii Warzyce i Lubla - podkarpackie

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Marlena_Wisniowska

Post autor: Marlena_Wisniowska »

Dzień dobry.
Szukam informacji o przodkach. Dokopałam się już do swoich pradziadów, jednak na tym jak na razie moje możliwości się kończą. Chciałabym dowiedzieć się więcej na temat:
- rodziny Wiśniowskich (Antoni Wiśniowski - jego rodzice, rodzeństwo jeśli możliwe oraz żona) z Bierówki, parafia Warzyce
- rodziny Szerlągów (Antoni i Maria Szerląg z domu Sikora) z Bierówki, parafia Warzyce
- rodziny Betlejów (Karol i Katarzyna Betlej, z domu Twarduś) z Warzyc
- rodziny Stukusów (Wawrzyniec i Maria Stukus, z domu Macek) z Warzyc
- rodziny Pawlików (Wojciech i Franciszka Pawlik, z domu Koś) z Lubli
Wszystkie te osoby, które wymieniłam, urodziły się mniej więcej w latach 1870-1910. Szukam informacji o ich dacie urodzenia (dokładnej, jeśli taka będzie możliwość), ich rodzicach oraz rodzeństwie i/lub dzieciach.
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Post autor: mmaziarski »

Jesteś nowa i nie skorzystałaś z zasobów geneteki.
Od tego trzeba zacząć.Sam umieściłem w genetece indeksy z Warzyc,Szebni ,Lubli i Sieklówki.
Trzeba skorzystać.
MMaziarski
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Jesteś nowa i nie skorzystałaś z zasobów geneteki.
Od tego trzeba zacząć.Sam umieściłem w genetece indeksy z Warzyc,Szebni ,Lubli i Sieklówki.
Trzeba skorzystać.
MMaziarski
Marlena_Wisniowska

Re: Szukam przodków z parafii Warzyce i Lubla - podkarpackie

mmaziarski pisze:Jesteś nowa i nie skorzystałaś z zasobów geneteki.
Trzeba skorzystać.
Dziękuję za odpowiedź. Tak, wiem, skorzystałam. Jednak nie ma tam adnotacji o ojcach, a nie znam imion. Samych osób o takim nazwisku jest kilka, więc ciężko odgadnąć, kto to mógł być. Dzięki zasobom doszłam do dat urodzenia osób, które już znałam z imienia i nazwiska i wiedziałam mniej więcej w jaką datę celować.
Jeśli chodzi o rodzinę Wiśniowskich, to nie odnalazłam o nich informacji, oprócz brata mojego dziadka. Dlatego właśnie szukam również przez forum.
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

W 1932 zmarł w wieku 50 lat Karol Betlej mąż Katarzyny Twarduś,
w 1945 zmarł Alfred Wiśniowski syn Józefa Wiśniowskiego i Jozefy Betlej.Lat 10
W okresie 1868-1947 nie zmarł w Warzycach inny Wiśniowski.Tzn.ta rodzina tutaj nie żyła.
MMaziarski
Marlena_Wisniowska

mmaziarski pisze:W 1932 zmarł w wieku 50 lat Karol Betlej mąż Katarzyny Twarduś,
w 1945 zmarł Alfred Wiśniowski syn Józefa Wiśniowskiego i Jozefy Betlej.Lat 10
W okresie 1868-1947 nie zmarł w Warzycach inny Wiśniowski.Tzn.ta rodzina tutaj nie żyła.
Dziękuję za informację. Jednak jeśli chodzi o rodzinę Wiśniowskich to ta rodzina żyła w Bierówce, być może ich dane są w innych księgach. Postaram się popytać w parafii. Jeśli chodzi o Alfreda, który również był zamieszkały w Bierówce, stąd dziwiło mnie, że tylko on był w spisie warzyckim. Jeszcze raz dziękuję.
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Ślub Karola Betlej z Katarzyną Twarduś w 1907 roku on urodzony 1883 ona ur.1888
śl.Wawrzyńca Stukusa ur.1911 z Marią Macek ur,1913 w 1934 roku.
Skąd pochodził Wiśniowski ?
MMaziarski
Marlena_Wisniowska

mmaziarski pisze:Ślub Karola Betlej z Katarzyną Twarduś w 1907 roku on urodzony 1883 ona ur.1888
śl.Wawrzyńca Stukusa ur.1911 z Marią Macek ur,1913 w 1934 roku.
Skąd pochodził Wiśniowski ?
Jeśli chodzi o rodzinę Wisniowskich, to najdalej doszłam do Antoniego Wiśniowskiego ur. 1872, zmarł 1904, jego dziećmi byli Józef Wiśniowski i Magdalena Wiśniowska. Ożeniony był z Katarzyną Filip (Ur. Około 1875), która ponownie wyszła za mąż po jego śmierci za Michała Szerląga. Antoni Wiśniowski mieszkał w Bierówce, parafia Warzyce, a pochowany jest na cmentarzu komunalnym w Warzycach. Z tego, co zostało mi przekazane, rodzina Wiśniowskich mieszkała w Bierówce jednak nie wiem od którego roku. Na pewno jedno pokolenie przed Antonim Wiśniowskim. Nie znam jednak imion jego rodziców.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”