Geneteka - nasze wspólne dzieło

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Gocha_D

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Gocha_D »

A może wziąć przykad z adminki małopolskiego? Poprosiła na forum, by indeksujący potwiedzili w ciągu mieaiąca (może dwóch - nie pamiętam dokładmie) chęć indeksacji zarezerwowanego materiału. Proszę zerknąć na tabelkę, nie ma rezerwacji starszych niż 2020, chyba że potwierdzone.

Pozdrawiam
Gocha_D
Awatar użytkownika
Mateusz_Grojec

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Mateusz_Grojec »

Racja, u nas w Małopolsce bardzo sprawnie projekt indeksacyjny wygląda. Co rusz przybywa nowych indeksujących i codziennnie w obieg geneteki trafiają nowe zindeksowane metryki. Bardzo się cieszę, że mogę rozwijać siebie w swojej pasji przy pomocy takich właśnie ludzi jak na tym forum, a wśród właśnie Pani (jeśli można przywołać z imienia i nazwiska) Renata Majewska - administrator geneteki. Ale odrazu też mówię, że nie wiem, jak sprawa wygląda w innych województwach.
elgra

Członek Honorowy
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: elgra »

Mateusz_Grojec pisze: Renata Majewska - administrator geneteki.
Dodam, ze to Administrator Geneteki województwa małopolskiego :)
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Jan.k_c

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Jan.k_c »

asd
Ostatnio zmieniony ndz 19 sty 2025, 08:55 przez Jan.k_c, łącznie zmieniany 1 raz.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

I my dziękujemy!

Następcę (lub następców bo i Warszawa i Mazowsze to sporo, więc może więcej niż jedna osoba?) proszę o kontakt (patrz stopka) - na prośbę Czarka w ostatnim tygodniu staram się ogarnąć i zaktualizować plany, zasoby w trakcie indeksacji (Warszawa i część Mazowsza).
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Agnieszka_K

Członek PTG
Adept

Post autor: Agnieszka_K »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Następcę (lub następców bo i Warszawa i Mazowsze to sporo, więc może więcej niż jedna osoba?)
Czy znalazła się już osoba chętna na administratora?
Awatar użytkownika
ciekawoscpoznawcza

Sympatyk
Mistrz

Post autor: ciekawoscpoznawcza »

Cezary, wszystkiego dobrego!
Pozdrawiam serdecznie,
Agata
Gocha_D

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Gocha_D »

Czarku, pięknie pożegnałeś się z Warszawą i Mazowszem. Niech Ci się wiedzie na drodze, którą wybrałeś. Wszystkiego najlepszego...

Pozdrawiam
Gocha_D
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Wszystkiego dobrego, Czarku :)
A swoją drogą będzie mi (i pewnie nie tylko mi) Ciebie brakowało - chlip, chlip... Współpraca z Tobą była zawsze przyjemnością!
Joanna
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz
Podziękował: 1 time

Post autor: maria.j.nie »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:I my dziękujemy!
Następcę (lub następców bo i Warszawa i Mazowsze to sporo, więc może więcej niż jedna osoba?) proszę o kontakt (patrz stopka) - na prośbę Czarka w ostatnim tygodniu staram się ogarnąć i zaktualizować plany, zasoby w trakcie indeksacji (Warszawa i część Mazowsza).
Czarek dziękuje, życzę Ci wszystkiego dobrego.

Michał Zieliński wyraził zgodę, będzie Administratorem Warszawy w Genetece.

Pozdrawiam serdecznie, Maria
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Otrzymał podziękowania: 7 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Czarku,

dołączam się do podziękowań za Twoją ciężką pracę, cierpliwość, motywację, dobre słowo i uśmiech :)

Życzę Ci powodzenia i tego, czego życzymy sobie wszyscy w tych trudnych czasach - dużo zdrowia!

Pozdrawiam serdecznie
Aneta
romanburczyk
Mistrz

Post autor: romanburczyk »

Czarku,
dzięki Ci wielkie za chociaż krótką , ale miłą współpracę z Tobą. Dla mnie jako początkującego admina jesteś osobą, która rzetelnie , szybko i w bardzo serdeczny sposób wprowadziła mnie i pomogła poznać podstawy administrowania. Mam nadzieję, że sobie dalej poradzę.
Życzę Ci osiągnięcia dalszych Twoich nowych wyzwań no i oczywiście dużo zdrowia.
Serdecznie pozdrawiam
Roman
sbasiacz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: sbasiacz »

odejście Cezarego Kujawy było dla mnie zaskoczeniem, tak dobrze się układała współpraca, dzięki Cezary, wszystkiego dobrego !
z pozdrowieniami
Barbara Sikorska
pozdrawiam
BasiaS
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

kujawa_cezary pisze:Dzień dobry,

18 listopada br. złożyłem na ręce Zarządu Polskiego Towarzystwa Genealogiczne rezygnację z funkcji administratora bazy Geneteka.

Jest to jeden z trzech podmiotów lub przynależności, z których zrezygnowałem.

Powodem rezygnacji są względy osobiste.

Chciałbym w tym miejscu wszystkich zainteresowanych indeksacją woj. mazowieckiego i Warszawy, województwa i miasta bliskich mojemu sercu, serdecznie przeprosić. Za to, że nie jestem już w stanie kontynuować prac związanych z indeksacją oraz administracją. Chciałbym podziękować za każdy indeks jaki mogłem dodać do Geneteki, oraz za każde słowo wsparcia i zrozumienia. Wymiana doświadczeń była dla mnie bardzo cenna. Proszę uzbroić się w cierpliwość, Wasze indeksy zostaną dodane w niedalekiej przyszłości.

Chciałbym też podziękować całemu składowi administracji Geneteki. Wszystkim byłym i obecnym administratorkom i administratorom. Dziękuję za Waszą pomoc.

Dziękuję Jarkowi Młynikowi za okazaną pomoc techniczną. Bez Ciebie, już dawno można byłoby „zgasić światło”.

Dziękuję administratorom i moderatorom pozostałych baz będących projektami Polskiego Towarzystwa Genealogicznego.

Dziękuję każdemu czytającemu te słowa :-)
Drogi Cezary!

Jakże żal, Krajanie...

Pragnę w tym miejscu bardzo serdecznie podziękować Ci, Czarku, za Twoje wieloletnie zaangażowanie, życzliwość, profesjonalizm i niezawodność. Twój czas poświęcony Genetece, Genealogii oraz nam, Genealogom-amatorom, był, jest i będzie bardzo cenny.

Życzę Tobie i Twoim bliskim dużo zdrowia oraz wszelkiej pomyślności. Nie porzucaj nas całkiem, zaglądaj tu, na forum - chociaż od czasu do czasu. Twoje wyważone, rozsądne, taktowne i użyteczne wypowiedzi oraz pomoc okazywana innym - były zawsze nieocenione. Mądre posty Twojego autorstwa - czytane z przyjemnością. Po ich lekturze nasza wiedza oraz nasze umiejętności zdecydowanie wzrastały.

Daj znać, jeżeli w jakikolwiek sposób możemy Ci dopomóc.

Kłaniam się nisko.

Z wyrazami szacunku,
Elżbieta Pawłowska-Ledke
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan.k_c

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Jan.k_c »

asd
Ostatnio zmieniony ndz 19 sty 2025, 08:56 przez Jan.k_c, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”