Geneteka - nasze wspólne dzieło
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Mateusz_Grojec

Racja, u nas w Małopolsce bardzo sprawnie projekt indeksacyjny wygląda. Co rusz przybywa nowych indeksujących i codziennnie w obieg geneteki trafiają nowe zindeksowane metryki. Bardzo się cieszę, że mogę rozwijać siebie w swojej pasji przy pomocy takich właśnie ludzi jak na tym forum, a wśród właśnie Pani (jeśli można przywołać z imienia i nazwiska) Renata Majewska - administrator geneteki. Ale odrazu też mówię, że nie wiem, jak sprawa wygląda w innych województwach.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
I my dziękujemy!
Następcę (lub następców bo i Warszawa i Mazowsze to sporo, więc może więcej niż jedna osoba?) proszę o kontakt (patrz stopka) - na prośbę Czarka w ostatnim tygodniu staram się ogarnąć i zaktualizować plany, zasoby w trakcie indeksacji (Warszawa i część Mazowsza).
Następcę (lub następców bo i Warszawa i Mazowsze to sporo, więc może więcej niż jedna osoba?) proszę o kontakt (patrz stopka) - na prośbę Czarka w ostatnim tygodniu staram się ogarnąć i zaktualizować plany, zasoby w trakcie indeksacji (Warszawa i część Mazowsza).
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Agnieszka_K

- ciekawoscpoznawcza

-
Maślanek_Joanna

- maria.j.nie

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 1 time
Czarek dziękuje, życzę Ci wszystkiego dobrego.Sroczyński_Włodzimierz pisze:I my dziękujemy!
Michał Zieliński wyraził zgodę, będzie Administratorem Warszawy w Genetece.
Pozdrawiam serdecznie, Maria
- Kaczmarek_Aneta

- Otrzymał podziękowania: 7 times
-
romanburczyk
Czarku,
dzięki Ci wielkie za chociaż krótką , ale miłą współpracę z Tobą. Dla mnie jako początkującego admina jesteś osobą, która rzetelnie , szybko i w bardzo serdeczny sposób wprowadziła mnie i pomogła poznać podstawy administrowania. Mam nadzieję, że sobie dalej poradzę.
Życzę Ci osiągnięcia dalszych Twoich nowych wyzwań no i oczywiście dużo zdrowia.
Serdecznie pozdrawiam
Roman
dzięki Ci wielkie za chociaż krótką , ale miłą współpracę z Tobą. Dla mnie jako początkującego admina jesteś osobą, która rzetelnie , szybko i w bardzo serdeczny sposób wprowadziła mnie i pomogła poznać podstawy administrowania. Mam nadzieję, że sobie dalej poradzę.
Życzę Ci osiągnięcia dalszych Twoich nowych wyzwań no i oczywiście dużo zdrowia.
Serdecznie pozdrawiam
Roman
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Drogi Cezary!kujawa_cezary pisze:Dzień dobry,
18 listopada br. złożyłem na ręce Zarządu Polskiego Towarzystwa Genealogiczne rezygnację z funkcji administratora bazy Geneteka.
Jest to jeden z trzech podmiotów lub przynależności, z których zrezygnowałem.
Powodem rezygnacji są względy osobiste.
Chciałbym w tym miejscu wszystkich zainteresowanych indeksacją woj. mazowieckiego i Warszawy, województwa i miasta bliskich mojemu sercu, serdecznie przeprosić. Za to, że nie jestem już w stanie kontynuować prac związanych z indeksacją oraz administracją. Chciałbym podziękować za każdy indeks jaki mogłem dodać do Geneteki, oraz za każde słowo wsparcia i zrozumienia. Wymiana doświadczeń była dla mnie bardzo cenna. Proszę uzbroić się w cierpliwość, Wasze indeksy zostaną dodane w niedalekiej przyszłości.
Chciałbym też podziękować całemu składowi administracji Geneteki. Wszystkim byłym i obecnym administratorkom i administratorom. Dziękuję za Waszą pomoc.
Dziękuję Jarkowi Młynikowi za okazaną pomoc techniczną. Bez Ciebie, już dawno można byłoby „zgasić światło”.
Dziękuję administratorom i moderatorom pozostałych baz będących projektami Polskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Dziękuję każdemu czytającemu te słowa
Jakże żal, Krajanie...
Pragnę w tym miejscu bardzo serdecznie podziękować Ci, Czarku, za Twoje wieloletnie zaangażowanie, życzliwość, profesjonalizm i niezawodność. Twój czas poświęcony Genetece, Genealogii oraz nam, Genealogom-amatorom, był, jest i będzie bardzo cenny.
Życzę Tobie i Twoim bliskim dużo zdrowia oraz wszelkiej pomyślności. Nie porzucaj nas całkiem, zaglądaj tu, na forum - chociaż od czasu do czasu. Twoje wyważone, rozsądne, taktowne i użyteczne wypowiedzi oraz pomoc okazywana innym - były zawsze nieocenione. Mądre posty Twojego autorstwa - czytane z przyjemnością. Po ich lekturze nasza wiedza oraz nasze umiejętności zdecydowanie wzrastały.
Daj znać, jeżeli w jakikolwiek sposób możemy Ci dopomóc.
Kłaniam się nisko.
Z wyrazami szacunku,
Elżbieta Pawłowska-Ledke
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa