Nazwisko: Asman

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=25135&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Dorma351971

Sympatyk

Post autor: Dorma351971 »

Witam mam wśród krewnych Albrechta Asmana ( ur.1768) - ojczyma mojego 4-tego pradziadka, męża Anny Marii Freytag, którzy żyli w parafii Warka, a w Wichradzu urodził się ichb wnuk-Gajger.
Dorota Iwańska
Jegier

Sympatyk
Legenda

Post autor: Jegier »

Asman Mikołaj i jego żona Róża z d. Klein, urodzeni w Prusach, z kilkoma dziećmi żyli w Kolonii Czarny Las pod Częstochową.

Pozdrawiam
Stanisław
kamilo86

Sympatyk
Mistrz

Post autor: kamilo86 »

Witam,

moi Asmanowie (Assmann, Asmann) pojawili się na początku XIX wieku w Kutnie (choć ślady prowadzą także do Krośniewic).

Georg (Jerzy) Asman - ur. przed 1780, zm. 1815 ( ż. Elżbieta )
Fryderyk Asman - ur 1798 w Kutnie, zm 1857 w Kutnie ( ż. Marianna Dobrych )
Augustyn Wawrzyniec Asman - ur. 1820 w Kutnie, zm. 1853 w Kutnie (ż. Anna Marcjanna Pusacka/Bosacka)

później trafili do Łodzi, Poddębic, Bierzwiennej.

Syn Augustyna - Władysław zginął w bitwie pod Poddębicami w 1863.

Pozdrawiam,
Kamil
mariuszkaszewiak

Re: Nazwisko: Asman

Post autor: mariuszkaszewiak »

Dorma351971 pisze:Witam mam wśród krewnych Albrechta Asmana ( ur.1768) - ojczyma mojego 4-tego pradziadka, męża Anny Marii Freytag, którzy żyli w parafii Warka, a w Wichradzu urodził się ichb wnuk-Gajger.
Moja Babcia mieszkala w Wichradzu nazywala sie Wiktoria Asman. Jej rodzice to Waleria(zd. Konotopska badz Kazotopska) i Stanislaw Asman. https://www.myheritage.com/site-family- ... /kaszewiak
Myslisz ze to jakies pokrewienstwo?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”