Kolbusz, Zachara, Jedynak

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

adkako

Sympatyk

Post autor: adkako »

Witam
Poszukuję osób i informacji :

Mam prośbę i pytanie gdzie szukać tych osób. Mój dziadek Franciszek Kolbusz ur. 16.08.1907 Biezdziedza pow. Jasło, zm. 14.02.1973 Tarnów ożenił się z Janina Maria Janicka ur. 22.12.1916 Czchów, zm. 26.11.2011 Tarnów. Te informacje mam od rodziny żadnych dokumentów.
Rodzice Franciszka Kolbusz - Andrzej Kolbusz ur. 02.01.1862 Frysztak pow.Jasło, zm. 11.02.1940 Pilzno jego żona Katarzyna Zachara ur. 23.04.1870 Pilzno, zm. 22.07.1949 Pilzno są razem pochowani. - Tu też mam tylko informacje od rodziny żadnych dokumentów.
i teraz zaczynają się schody ponieważ każdy mówi inaczej jedni że Ojciec Andrzeja Kolbusz to Jakub Kolbusz i jego żona Maria Jedynak , a od strony Katarzyny mówią że ojciec Katarzyny Zachara to Jakub Zachara i Maria Jedynak ?
Nie mam żadnych dokumentów i nie mam się do czego odnieść. Szukałam po internecie ale nic nie znalazłam. Może jest ktoś kto mógłby mi pomóc jak to rozgryść ?

Jeśli ktokolwiek ma jakieś informacje lub wie gdzie szukać w internecie nic nie mogę znaleść.

Pozdrawiam Katarzyna
Ostatnio zmieniony sob 05 gru 2020, 14:49 przez adkako, łącznie zmieniany 2 razy.
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Post autor: mmaziarski »

Czego szukasz.
Skąd pewność ,że ci z Pilzna to krewni.
W genetece Kolbuszów jest całe zatrzęsienie ,trzeba szukać też w Kołaczycach,W Nawsiu Kołaczyckim,Jodłowej itd.
MMaziarski
adkako

Sympatyk

Ponieważ jest potwierdzone przez rodzinę - mój już św. Pamięci ojciec to byli jego dziadkowie.

pozdrawiam Katarzyna
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Post autor: mmaziarski »

Wciąż nie rozumiem czego szukasz?
MMaziarski
adkako

Sympatyk

Witam

Szukam informacji o rodzeństwie, rodzicach, dzieciach tych osób które podałam oraz miejsc

pozdrawiam Katarzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”