Dziękuję, spróbuję
Dąbrowscy z Niedrzewia, powiat kutnowski, gmina Strzelce
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Annawziątek
Re: Jak odszukać datę śmierci?
[quote="megson29"]Witam,
Od dłuższego czasu zajmuje mnie próba ustalenia losów przodków ze strony matki.
Kilka faktów udało mi się (również dzięki Państwa pomocy) ustalić, niestety jest też dużo tzw. białych plam.
Poszukuję informacji o Janie i Kazimierzu Dąbrowskich, synach Walentego Dąbrowskiego i Aleksandry z Marczewskich Dąbrowskiej.
Witam,
Aleksandra Dąbrowska z domu Marczewska urodzona w Bilczy w 1912r październik chyba 23, zmarła 10.10 1997 również w Bilczy, była moją babcia. Tylko pytanie czy o tą samą osobę chodzi?
Jeśli mogę więcej pomóc to chętnie pomogę, chociaż sama szukam przodków, właściwie zaczynam.
Pozdrawiam
A. Dąbrowska
Od dłuższego czasu zajmuje mnie próba ustalenia losów przodków ze strony matki.
Kilka faktów udało mi się (również dzięki Państwa pomocy) ustalić, niestety jest też dużo tzw. białych plam.
Poszukuję informacji o Janie i Kazimierzu Dąbrowskich, synach Walentego Dąbrowskiego i Aleksandry z Marczewskich Dąbrowskiej.
Witam,
Aleksandra Dąbrowska z domu Marczewska urodzona w Bilczy w 1912r październik chyba 23, zmarła 10.10 1997 również w Bilczy, była moją babcia. Tylko pytanie czy o tą samą osobę chodzi?
Jeśli mogę więcej pomóc to chętnie pomogę, chociaż sama szukam przodków, właściwie zaczynam.
Pozdrawiam
A. Dąbrowska
Poszukuję informacji na temat Izabelli Dąbrowskiej z domu Andrzewskiej, żony Mariana Dąbrowskiego urodzonego 14 sierpnia 1898 roku w Bilczy. Nie posiadam innych informacji na jej temat.
Poszukując informacji o Marianie Dąbrowskim otrzymałam odpowiedź z Muzeum Auschwitz, że był mężem wspomnianej Izabelli. Przekopałam bazę geneteki, nie znalazłam nic.
Proszę o ewentualne wskazówki. Będę zobowiązana.
Magda
Poszukując informacji o Marianie Dąbrowskim otrzymałam odpowiedź z Muzeum Auschwitz, że był mężem wspomnianej Izabelli. Przekopałam bazę geneteki, nie znalazłam nic.
Proszę o ewentualne wskazówki. Będę zobowiązana.
Magda
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
najprościej poprzez dopiski w aktach urodzeń nupturientów
moga być, może nich nie być, ale obowiązkowo wszystkie cztery do sprawdzenia - bo to najprościej
moga być, może nich nie być, ale obowiązkowo wszystkie cztery do sprawdzenia - bo to najprościej
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz