Temat: "Rodzina Witkowskich i Ostrowskich parafia Karniewo"*
Witam. Poszukuje informacji lub osób na forum związanymi z tymi nazwiskami . Proszę o kontakt jakby ktoś coś wiedział.
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Witkowscy i Ostrowscy parafia Karniewo
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
ostrowskamartyna
- Marek_Kwarciński

Witam. W mojej genealogii występują osoby o nazwisku Witkowska. Marianna z Witkowskich była moją prababcią - żoną Jana Kwarcińskiego. Nie ustaliłem daty i miejsca urodzenia. Około 1850/55 roku zawarła związek małżeński z Janem Kwarcińskim. Miejsce zamieszkania - prawdopodobnie Słupia Nadbrzeżna - tam przychodzą na świat kolejne dzieci. Następnie Boby i Gościeradów - kolejne dzieci. Zmarła w Opatowie 25 lipca 1890 roku i tam pochowana. Według aktu zgonu była córką Mikołaja i Franciszki. Drugą z Witkowskich w moje rodzinie była Kornelia z Witkowskich. Była żoną Felixa Hilarego Marcelego Jaczniakowskiego. Urodzona prawdopodobnie około 1840 roku.Danych odnośnie urodzenia i zgonu brak. Kolejną była Katarzyna z Witkowskich. Była żoną Macieja Krasińskiego. Danych odnośnie urodzenia i zgonu brak. Ponieważ wszystkie trzy Witkowskie zawarły związki małżeńskie z członkami lub spokrewnionymi z rodziną Kwarcińskich zakładam, że również były ze sobą spokrewnione. Siostry lub kuzynki - może kiedyś uda się ustalić. Pozdrawiam. Marek Kwarciński.
Trafiłem na to po 3 latach to napiszę:) W Karniewie zmarł Franciszek Ostrowski brat mojego pradziadka. Syn Pawła i Marianny z Tomczaków.
Re: Witkowscy i Ostrowscy parafia Karniewo
Może Pani to przeczyta - moja rodzina Witkowskich pochodzi z Rafał. Proszę o kontakt.ostrowskamartyna pisze:Temat: "Rodzina Witkowskich i Ostrowskich parafia Karniewo"*
Witam. Poszukuje informacji lub osób na forum związanymi z tymi nazwiskami . Proszę o kontakt jakby ktoś coś wiedział.
* moderacja tematu [Sianin_1948]