Witkowscy i Ostrowscy parafia Karniewo

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

ostrowskamartyna

Post autor: ostrowskamartyna »

Temat: "Rodzina Witkowskich i Ostrowskich parafia Karniewo"*

Witam. Poszukuje informacji lub osób na forum związanymi z tymi nazwiskami . Proszę o kontakt jakby ktoś coś wiedział.

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Awatar użytkownika
Marek_Kwarciński

Członek PTG

Post autor: Marek_Kwarciński »

Witam. W mojej genealogii występują osoby o nazwisku Witkowska. Marianna z Witkowskich była moją prababcią - żoną Jana Kwarcińskiego. Nie ustaliłem daty i miejsca urodzenia. Około 1850/55 roku zawarła związek małżeński z Janem Kwarcińskim. Miejsce zamieszkania - prawdopodobnie Słupia Nadbrzeżna - tam przychodzą na świat kolejne dzieci. Następnie Boby i Gościeradów - kolejne dzieci. Zmarła w Opatowie 25 lipca 1890 roku i tam pochowana. Według aktu zgonu była córką Mikołaja i Franciszki. Drugą z Witkowskich w moje rodzinie była Kornelia z Witkowskich. Była żoną Felixa Hilarego Marcelego Jaczniakowskiego. Urodzona prawdopodobnie około 1840 roku.Danych odnośnie urodzenia i zgonu brak. Kolejną była Katarzyna z Witkowskich. Była żoną Macieja Krasińskiego. Danych odnośnie urodzenia i zgonu brak. Ponieważ wszystkie trzy Witkowskie zawarły związki małżeńskie z członkami lub spokrewnionymi z rodziną Kwarcińskich zakładam, że również były ze sobą spokrewnione. Siostry lub kuzynki - może kiedyś uda się ustalić. Pozdrawiam. Marek Kwarciński.
matidran

Sympatyk

Post autor: matidran »

Trafiłem na to po 3 latach to napiszę:) W Karniewie zmarł Franciszek Ostrowski brat mojego pradziadka. Syn Pawła i Marianny z Tomczaków.
veetech

Re: Witkowscy i Ostrowscy parafia Karniewo

Post autor: veetech »

ostrowskamartyna pisze:Temat: "Rodzina Witkowskich i Ostrowskich parafia Karniewo"*

Witam. Poszukuje informacji lub osób na forum związanymi z tymi nazwiskami . Proszę o kontakt jakby ktoś coś wiedział.

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Może Pani to przeczyta - moja rodzina Witkowskich pochodzi z Rafał. Proszę o kontakt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”