Rozalia Rybicka Ur. 1860 Pilichowo
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Dzień dobry.
Zgodnie z przetłumaczonym aktem ślubu, Rozalia Rybicka urodziła się w 1860 w Pilichowie, Płock.
Tymczasem w szwa:
https://szukajwarchiwach.pl/50/154/0/st ... bJednostki
W latach 1857 - 1864 brak takiego aktu, choć nazwisko Rybicki się przewija w innych dokumentach. Czy ktoś ma może pomysł czemu brakuje tego aktu? Dokumenty wydają się być kompletne.
Pozdrawiam, Irek
Zgodnie z przetłumaczonym aktem ślubu, Rozalia Rybicka urodziła się w 1860 w Pilichowie, Płock.
Tymczasem w szwa:
https://szukajwarchiwach.pl/50/154/0/st ... bJednostki
W latach 1857 - 1864 brak takiego aktu, choć nazwisko Rybicki się przewija w innych dokumentach. Czy ktoś ma może pomysł czemu brakuje tego aktu? Dokumenty wydają się być kompletne.
Pozdrawiam, Irek
Ostatnio zmieniony wt 15 gru 2020, 18:03 przez choirek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Nie, Rozalia urodziła się w Plichowie 15.08.1859 r. a akt spisano w 1862. Może gdybyś miał dostęp do obu egzemplarzy ksiąg sprawa by się wyjasniła
-
Arek_Bereza

Irek wie o aneksach ale zdaje się ich nie zauważać. Może gdyby nie tworzył kolejnego wątku w tej samej sprawie wszystkim byłoby łatwiej. Mój wpis z datą dzienną jest właśnie z aneksu
Ciekawa sprawa, bo w Pilichowie nie jestem w stanie znaleźć ani aktu urodzenia, ani aktu ślubu rodziców. Poszukiwania trwają 
Pozdrawiam, Irek
Pozdrawiam, Irek
Ostatnio zmieniony wt 15 gru 2020, 11:35 przez choirek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tematów jednak nie połączyłam.
Tłumaczenia z j. rosyjskiego dotyczące tej osoby znajdują się w podforum tłumaczeń.
Oto link https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... highlight=
Tłumaczenia z j. rosyjskiego dotyczące tej osoby znajdują się w podforum tłumaczeń.
Oto link https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... highlight=
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
-
Arek_Bereza

Re: Rozalia Rybicka Ur. 1860 Pilichowo
Bo ani jedno ani drugie tzn ani Kacper Rybicki ani jego żona Anna Marianna Fabian nie urodzili się w Pilichowie. Kacper blisko Marianna nieco dalej. Ślubu też tam nie bralichoirek pisze:Ciekawa sprawa, bo w Pilichowie nie jestem w stanie znaleźć ani aktu urodzenia, ani aktu ślubu rodziców. Poszukiwania trwają
Pozdrawiam, Irek
Jedynego Kacpra znalazłem w mazowieckim w Słupnie, ale nie zgadza mi się wiek. Nie jestem w stanie znaleźć Kacpra w pobliżu Pilichowa, ani w Blichowie. Między 1820 a 1822 też nie jestem w stanie namierzyć żadnego Kacpra Rybickiego. Ale pojawiło mi się nazwisko Ojczenasz. A to jest już coś
.
Szukam dalej Kacpra i urodzin Marianny Anny, na razie znalazłem tylko jej brata, Andrzeja.
Pozdrawiam, Irek
Szukam dalej Kacpra i urodzin Marianny Anny, na razie znalazłem tylko jej brata, Andrzeja.
Pozdrawiam, Irek
Pozdrawiam, Irek
-
Arek_Bereza

Szukaj drugiego ślubu Kacpra i aktu zgonu jego pierwszej żony
Wychodzi mi, że rodzicami Kacpra byli Roch i Katarzyna Śliwińska, a Marianny, Mikołaj i Łucja Niedzielska.
Muszę to jeszcze na spokojnie sprawdzić, ale chyba się nie pomyliłem.
Pozdrawiam, dziękuję, Irek
Muszę to jeszcze na spokojnie sprawdzić, ale chyba się nie pomyliłem.
Pozdrawiam, dziękuję, Irek
Pozdrawiam, Irek
-
Arek_Bereza