Parafia Zuzela kontakt z Jamiołkowskimi

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Szukam kontaktu z Jamiołkowskimi mieszkającymi w parafii Nur min kiedyś to było Godlewo, potomków tych którzy tam trafili po spaleniu Łukawicy w powstaniu styczniowym. Mam do przekazania udokumentowany wywód przodków od połowy XVI wieku (mieszkali wtedy w Jamiołkach Piotrowiętach) oraz informacje z RGIA o wylegitymowaniu się w Heroldii Rosyjskiej (ich przodkowie mieszkali w wtedy w Łukawicy w guberni grodzieńskiej). Przed wielu laty miałem kontakt z Panią Stanisława Frankowską z Jamiołkowskich ale w wyniku awarii mojego komputera w międzyczasie go utraciłem . Próby nawiązania kontaktu poprzez gminę spełzły dotąd na niczem, ponoć powodem jest nieszczęsne RODO. Książki telefoniczne to już odległa przeszłość. Niestety ale ja z powodu wiekowych ograniczeń nie korzystam z facebooka i podobnych cywilizacyjnych wynalazków służących obecnie komunikacji. Może zatem tą drogą, z pomocą życzliwych, uda się nawiązać kontakt a potomkowie będą zainteresowani darmowym wzbogaceniem rodzinnej wiedzy
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Prośba nieaktualna,załatwione.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”