Ojrzynski Czarnocin parafia Piatnica potrzebne informacje

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

paweloj19891989

Sympatyk

Post autor: paweloj19891989 »

Witam interesuje się Ojrzynskimi o których najwięcej wzmianek jest w metrykach kościoła parafii zielona ciechanowska miejscowość Łaguny, dzięki uprzejmości innych użytkowników udało mi się ustalić że jeden z Ojrzynskich z Łagun (Jakób) miał rodziców na gospodarstwie pozostałych w miejscowosci Czarnocin parafia Piatnica więc domyślam się że właśnie z tamtad ojrzynscy z Łaguny mogli przywędrować a dokładniej Kazimierz Ojrzynski mąż Łucji ojciec Ma ieja na którym mi najbardziej zależy, wszystkim którzy posiadali by jakiekolwiek informacje bądź posiadali metryki i mieli ochotę się ze mną tym podzielić z góry dziękuję
Pawel
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 10 times

Post autor: puszek »

Chyba Twój Jakub, tylko imię ojca jest inne
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=

Bożena
Bożena
paweloj19891989

Sympatyk

Post autor: paweloj19891989 »

Dziękuję ponownie Bozeno ale też się na niego natknolem i też nie pasuje mi imię Antoni i jest 5 lat starszy ale każdy wie jak wtedy było z datami, szkoda że nie ma podglądu metryki można by było porównać,
Pawel
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”