Smolarczyk Boleslaw

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

AdriannaM1985

Sympatyk

Smolarczyk Boleslaw

Post autor: AdriannaM1985 »

Witam. Poszukuję informacji o Bolesławie Smolarczyk. Wiem że miał żonę Genowefa zd. Lalek i cztery córki Alinę Marie Danutę i Kamilę. Mieszkali w gomulinie i zajączkach. Okolice wojny Częstochowa. Genowefa Ur. Luty 1910 pierwsza córką luty 1929. Na tym mój trop się urywa i nie wiem gdzie dalej szukać. Nikt więcej nic nie wie. Czy ktoś pomoże?
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Smolarczyk Boleslaw

Post autor: Arek_Bereza »

Proponuję zacząć spokojnie od podstaw. Czyli od odpisów aktów zgonu i urodzenia ww. osób.
Gdzie zmarł/ urodził się Bolesław
Gdzie Genowefa zmarła ? Może to ona ? Jako wdowa wychodzi za mąż po raz kolejny ?
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=2115410
po zalogowaniu
Ale to tylko domniemania
Nazwisko Smolarczyk występuje w pobliskim Piotrkowie
AdriannaM1985

Sympatyk

Post autor: AdriannaM1985 »

Witam
To właśnie ta Genowefa. Problemem jest tu smolarczyk. Nie potrafię sobie poradzić ze znalezieniem punktu zaczepienia. Gdybym znalazła ich akt małżeństwa to może coś by mi to dało.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Zacznij od tego ślubu, o którym mowa na marginesie jej AU, a który miał miejsce w Częstochowie w 1970. W załącznikach do tego ślubu powinien być akt zgonu pierwszego męża. Powinnaś się skontaktować z urzędem stanu cywilnego w Częstochowie
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

..jeśli jesteś córką, wnuczką, prawnuczką, siostrą...
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Skoro pierwsza córka 1929 to prawdopodobna jest parafia Bogdanów. Zadzwoń do urzędu stanu cywilnego w Woli Krzysztoporskiej i zapytaj czy nie było tego ślubu w Bogdanówie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”