Sroczyński_Włodzimierz pisze:a po co?
księgi on-line
ale nie Wyszyńska
w aneksach tj aktach zbiorowych w USC pewnie będzie AM, raczej na jego podstawie dokonano korekty w 1996 roku
Po co kontaktować się z autorem ? - nie wiem - miałem nadzieje że posiada może jakies niezindeksowane akty tej parafii - jestem raczej na początku tego hobby i nie wiem jak powstają indeksy
Nazwisko juz poprawione - az wstyd przy pierwszym poscie pomylic - dziekuje za czujnosc
------
Ponizej tlumaczenie aktu urodzenia corki Eufemii - Zofii (niestety brak tez danych Jana) :
AU nr 55 Leszno. Działo się we wsi Leszno 21 marca/3 kwietnia 1910 roku o godzinie 5 po południu. Stawił się Jan Borowik, ogrodnik, 25 lat, mieszkający w Lesznie; w asyście Antoniego Boguszewskiego, 43 lata i Marcina Polnego, 45 lat, robotników mieszkających w Michałowie i okazał nam dziecię płci żeńskiej, oświadczając, że urodziło się ono w Lesznie 26 lutego/11 marca tego roku, o godzinie 12 w południe z jego ślubnej małżonki Eufemii ze Zwierzchowskich, 21 lat. Dziecku temu na chrzcie świętym odbytym obecnie nadano imię Zofia, a chrzestnymi byli Jerzy Bojkowski i Helena Grapow. Akt ten przybyłym przeczytano przez Nas i My podpisaliśmy. Zamiast 21 marca/3 kwietnia powinno być 25 marca/7 kwietnia. Ks. (podpis nieczytelny)