Nazwisko: Łukomski, Łukomska
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza

Bez budowania wywodu dla Augustyna i dla Józefy Wrona nie sprawdzisz 
na dobry początek AM Jana Derezińskiego i Józefy Wrona
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... at=3733730
Po pobieżnym przejrzeniu wydaje się, że byli krewnymi (Edward i Derezińska). Ona to dłuższa linia - 4 stopień wg kanonicznej
Ale sam to musisz sprawdzić i ustalić, wszystko masz w indeksach, plus akty do sprawdzenia
na dobry początek AM Jana Derezińskiego i Józefy Wrona
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... at=3733730
Po pobieżnym przejrzeniu wydaje się, że byli krewnymi (Edward i Derezińska). Ona to dłuższa linia - 4 stopień wg kanonicznej
Ale sam to musisz sprawdzić i ustalić, wszystko masz w indeksach, plus akty do sprawdzenia
uff napracowałem się.. powoli ogarniam swoje drzewko. Pojawiły mi się poboczne wątpliwości, ponieważ w tym temacie kilkanaście postów wcześniej inny forumowicz wspomniał że w jego rodzinie przejawia się nazwisko łukomski. Hmmm i tak idąc do Walentego Łukomskiego to takowy rodził się w roku 1878, to nijak ma się do wpisów owego forumowicza, a zarazem do wspólnych przodków. Chyba że coś pokręciłem??? Bo doliczyłem się że mój pra pra dziadek miał 8 dzieciaczków 
-
Arek_Bereza

Chyba jednak 1778 a nie 1878 
Właśnie ów Walenty to wspólny przodek Twój i owego forumowicza. Tenże z Heleną miał syna Antoniego (jego przodek) i syna Stanisława (Twój przodek) o czym wcześniej pisałem w tym wątku.
Wszystko w indeksach. No to się rzeczywiście spracowałeś jadąc genealogiczną autostradą, że hej
Bo chyba nie masz na myśli forumowicza Pawko223
Właśnie ów Walenty to wspólny przodek Twój i owego forumowicza. Tenże z Heleną miał syna Antoniego (jego przodek) i syna Stanisława (Twój przodek) o czym wcześniej pisałem w tym wątku.
Wszystko w indeksach. No to się rzeczywiście spracowałeś jadąc genealogiczną autostradą, że hej
Bo chyba nie masz na myśli forumowicza Pawko223
-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza