T: szukam pomocy bo mm ścianę
szukam wsparcia za pomoc w grzebaniu w rodzinie Benkowski. jestem na poziomie 1730 roku w Kartuzach i okolicach/ Chmielno, Goręczyno. Utknąłem tu. Do tego mam jakieś legendy rodzinne o tropach wegierskich etc. Potrzebuję pomocy (ja robie to raptem 7 lat), który wyrwie mnie z impasu, obali legendy jesli sa mitami i wskaże azymuty, albo pomoże pójśc dalej. Henryk
Benkowski, Kartuzy i okolice/ Chmielno, Goręczyno
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: szukam pomocy bo mm ścianę
Jeżeli jest to prosta linia męska to nasuwa się pytanie czy wykonany został test DNA - Y-DNA, najlepiej BigY na FTDNA. Bo nie ma w poście takich informacji, a to podstawa przy tak dalekim (1730 r.) impasie. Chociaż kosztuje niemało.benkowski pisze:szukam wsparcia (moze być oczywiście odpłatne) za pomoc w grzebaniu w rodzinie Benkowski. jestem na poziomie 1730 roku w Kartuzach i okolicach/ Chmielno, Goręczyno. Utknąłem tu. Do tego mam jakieś legendy rodzinne o tropach wegierskich etc. Potrzebuję pomocy doświadczonego badacza (ja robie to raptem 7 lat), który wyrwie mnie z impasu, obali legendy jesli sa mitami i wskaże azymuty, albo pomoże pójśc dalej. Henryk
Łucja
Re: szukam pomocy bo mm ścianę
robiłem, sporo Bałkanów w mojej kaszubksiej krwii - trop wegierski więc realny