Bortnowski - poszukiwania rodzin i osób

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Bortnowski_Adam

Post autor: Bortnowski_Adam »

Witam serdecznie, poszukuję informacji oraz osób o nazwisku Bortnowski/a, których przodkowie urodzili się/mieszkali w:

powiat pruzański (Bortnowicze, Sielec)- Michał Bortnowski, Julia z d. Niewiarowska, Paulina Bortnowska
powiat kobryński - Aleksander Bortnowski, Julia Bohdanowicz

Hołowczyce, powiat kobryński, parafia Braszewicze - Stanisław Piotr Bortnowski (ut. 1865) oraz Kazimierz Bortnowski (ur. 1866)

Żeliszew Podkościelny - Aleksander Bortnowski (1865-1927), jego żona Aleksandra z domu Prus. Ich dzieci: Ryszard Józef Bortnowski (ur. 1884), Zdzisława Franciszka Bortnowska (ur. 1889, Niwiski)

okolice Białegostoku - Jan Władysław Bortnowski (ur. 1882, Żeliszew) oraz jego żona Marianna Honorata Dawidowicz

Łódź - Włodzimierz Bortnowski (1895-1970), syn Józefa i Eugenii Ryczyńskiej

Łomża/Lublin - Edward Rudolf Bortnowski (1852-Tołkowo -1926 Lublin)
Jego żona Wanda Rychłowska, ich córka Zdzisława Leokadia Bortnowska (ur. w Łomży)

Łomża - Drozdowo - Józefa Dorota Bortnowska (ur. 1878 Mokobody), jej mąż Bronisław Skrzeczyński

Ryki - Jadwiga Bortnowska (1856, Hołowczyce-1915, Ryki), jej mąż Ludwik Feliks Giziński
Michalina Bortnowska (1865, Hołowczyce- 1939, Ryki), jej mąż Józef Prokurat (1864-1925)

Ostrołęka - Władysław Kalikst Bortnowski (ur. 1867 Hołowczyce), jego żona Aniela z d. Rudkowska. Ich dzieci: Irena (ur. 1901), Marian Władysław Bortnowski (ur. 1903), Kazimiera (ur. 1905), Filomena (ur. 1909)

Warszawa - Janina Bortnowska (ur. 1898), Henryk Bortnowski (ur. 1900)- rodzice Michał Robert Bortnowski i Waleria z d. Cieszkowska

pozdrawiam serdecznie, mając nadzieję, że się wspólnie odnajdziemy
Adam Bortnowski
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

z Michała i Walerii więcej bym się spodziewał (m.in. Władysław Izydor)
https://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki ... /01553.jpg

do sprawdzenia całość urodzeń z dwóch dekad z
https://metryki.genealodzy.pl/ar1-zs0160d
przede wszystkim niezindeksowanych
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Bortnowski_Adam

Post autor: Bortnowski_Adam »

Z Michała i Walerii zlokalizowałem dość dużo osób; Stanisława, Zygmunta, Heleną, Lucynę, Władysława. To, co opisałem w poście są to osoby, co do których również mam pewność ale poszukuję ich potomków ponieważ mój ślad się urywa...
Paweł_Towpik

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Re: Bortnowski - poszukiwania rodzin i osób

Post autor: Paweł_Towpik »

Bortnowski_Adam pisze: pn 04 sty 2021, 17:33 Witam serdecznie, poszukuję informacji oraz osób o nazwisku Bortnowski/a, których przodkowie urodzili się/mieszkali w:

powiat pruzański (Bortnowicze, Sielec)- Michał Bortnowski, Julia z d. Niewiarowska, Paulina Bortnowska
powiat kobryński - Aleksander Bortnowski, Julia Bohdanowicz
Czy przodków tych Bortnowskich z par. Sielec Pan badał, a jeśli tak, to jak głęboko Pan doszedł i na jakich źródłach?
Pozdrawiam,
Paweł Szymon Towpik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”