Dzień dobry,
Poszukuję informacji na temat mojej prababci Teresy Dudy z domu Brodowicz, pochodziła z okolic Jarosławia (mieszkała w Kidałowicach). Wiem jedynie, że wraz z córką Kazimierą została rozstrzelona w 1943 roku.
Bardzo dziękuję za jakikolwiek informację, która pomoże mi w dalszych poszukiwaniach.
Serdecznie pozdrawiam,
Ela
Poszukuję informacji o Teresie Brodowicz Dudzie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
elzbieta85

Według informacji na https://www.straty.pl/pl/szukaj
Teresa Duda ur. 3 II 1898 została rozstrzelona 28 VI 1943 r. w Kidałowicach wraz z synem Kazimierzem ur.23 XI 1923
Pozdrawiam
Renata
Teresa Duda ur. 3 II 1898 została rozstrzelona 28 VI 1943 r. w Kidałowicach wraz z synem Kazimierzem ur.23 XI 1923
Pozdrawiam
Renata
-
elzbieta85

Droga Pani Renato!
Bardzo dziękuje!
Pozdrawiam serdecznie,
Ela
Bardzo dziękuje!
Pozdrawiam serdecznie,
Ela
-
elzbieta85

Dzien dobry,
Poszukuje informacji na temat rodzicow Teresy Brodowicz Dudy, urodzonej 03.02.1898 i zamordowanej przez Niemcow 28.06.1943 w Kidalowicach.
Probowalam w ksiegach metrykalnych dostepnych w internecie, ale bez skutecznie.
Mieszkam za granica i niestety w obecnej sytuacji nie jestem w stanie zdobyc informacji z USC.
Z gory bardzo dziekuje za jakakolwiek pomoc,
Pozdrawiam serdecznie
Ela
Poszukuje informacji na temat rodzicow Teresy Brodowicz Dudy, urodzonej 03.02.1898 i zamordowanej przez Niemcow 28.06.1943 w Kidalowicach.
Probowalam w ksiegach metrykalnych dostepnych w internecie, ale bez skutecznie.
Mieszkam za granica i niestety w obecnej sytuacji nie jestem w stanie zdobyc informacji z USC.
Z gory bardzo dziekuje za jakakolwiek pomoc,
Pozdrawiam serdecznie
Ela
z USC można a nawet trzeba w obecnej sytuacji kontaktować się mejlowo, telefonicznie, napisz, zadzwoń do USC mimo tego, że zginęła, rozstrzelana, akt zgonu powinien być sporządzony i tam znajdziesz dane rodziców i być może miejsce urodzenia.
pozdrawiam
BasiaS
BasiaS