Witam.
W ostatnich dniach na jednym z forum genealogicznym poruszono sprawę kontaktów rodzinnych poprzez redagowanie i druk gazetki rodzinnej. Nie mogłem odnaleźć tego tematu w związku, czym pozwalam sobie zacząć nowy wątek. Przepraszam.
Tworząc swoją genealogiczną stronę internetową www.mlewandowski.pl
przyjąłem zasadę, że będzie to stricte strona genealogiczna poświęcona mojej rodzinie Lewandowskich. Bez żadnych dodatków typu - o mnie, - moje zainteresowania, - hobby mojego dziecka, reklam itp.
Udawało mi się długo utrzymać ten kierunek. Ale, żona, najbliższa rodzina, – dlaczego nie ma drzew naszych rodzin. Uległem i opracowałem kilka drzew genealogicznych rodzin spokrewnionych. Drzewa te wstawiłem na stronę i aktualnie liczy 13 drzew http://www.mlewandowski.pl/genealogia.htm
Są one już mocno nie aktualne i czekają na podmianę. Koleją rzeczy musiałem dodać skany dokumentów, zdjęć. Ale w dalszym ciągu udało mi się zachować czysty profil rodzinnej strony genealogicznej.
Chcąc informować członków rodziny o moich poczynaniach w Archiwum Rodzinnym wstawiłem link INNE, w którym początkowo wpisywałem moje wszystkie kwerendy, spotkania z rodziną itp. Później wpisywałem informacje o narodzeniach, ślubach i tak przykrych zgonach. Pod koniec roku starałem się w jakiś miłych słowach życzyć członkom rodziny miłego spędzenia Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. I tak powstał plik, który nazwałem KRONIKA GRAL-a
W trakcie kilka lat istnienia strony otrzymywałem listy od ludzi związanych z nazwiskiem Lewandowski, prośby o podanie herbu rodziny, odpisywanie było czasochłonne w związku z tym utworzyłem tytuł – HERBOWI LEWANDOWSCY. I tam uruchomiłem wszystkie mi znane zapisy o herbach rodzin Lewandowskich.
Miałem szereg bardzo ciekawych danych (publikowanych i nie publikowanych) dotyczące zasobów archiwów wschodnich. Dlaczego się nie podzielić?. I powstał link ZASOBY ARCHIWÓW http://www.mlewandowski.pl/inne_archiwum.html
Webmaster zmusił mnie do wstawienia pozycji – LINKI, bo cóż to jest za strona www, która nie oferuje dalszego przekierowania do podobnych witryn. Uznałem to za słuszne i wstawiłem ikonę „LINKI”
Na stronie rozmaitości- umieściłem też odnośnik KOLEDZY GENEALODZY, gdzie chwalę się znajomością z serdecznymi druhami, pasjonatami.
I tak z INNE powstała strona ROZMAITOŚCI. http://www.mlewandowski.pl/inne.html
Uważam, taki kontakt z rodziną za wystarczający. Na swojej stronie www mam zainstalowany STAT24, gdzie w sobie znany sposób jestem w stanie określić (z dużym prawdopodobieństwem) czy na stronie był ktoś z rodziny. I stwierdzam, że zainteresowanie jest minimalne. Podobnie jak i włączenie się członków rodziny do prac poszukiwawczych. Dlaczego tak jest? To temat dla następnego dyskutanta.
Redagowanie informatora rodzinnego, to dodatkowy stracony czas, nakłady finansowe itp.
Ale każdy może realizować swoje zamierzenia dowolnie. Jak wykorzystuję internet do porozumiewania się. Oczywiście z niektórymi członkami rodziny jestem w kontakcie telefonicznym i na Rodzinnych Zjazdach organizowanych, co dwa lata. Cieszę się bo w następnym roku będzie to już IV Zjazd.
Jak zwykle zapraszam na stronę:
www.mlewandowski.pl
proszę włącz głośniki i w spokoju przeglądnij historię rodziny Lewandowskich z Kujaw, a jeśli będziesz miał uwagi i spostrzeżenia to wpisz je do Księgi Gości.
Dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich.
Mieczysław Lewandowski.
lew@ndowski.pl
Kontakty rodzinne.
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Lewandowski_Mieczysław

- Kontakt:
- andrzejlazar

- Kontakt:
Kontakty rodzinne.
Pięknie napisane. Ty Mieczysławie nie przepraszaj , że piszesz tylko pisz jak najwięcej , bo piszesz z serca.
Tak mało ludzi jeszcze to potrafi...Jestem pełen uznania dla Twojej pracy i zaangażowania w sprawy rodzinne.
Dziękuje za pomoc w szukaniu członków mojej rodziny.
Pozdrowienia z Gródkowa dla całej Twej rodziny.Andrzej
Tak mało ludzi jeszcze to potrafi...Jestem pełen uznania dla Twojej pracy i zaangażowania w sprawy rodzinne.
Dziękuje za pomoc w szukaniu członków mojej rodziny.
Pozdrowienia z Gródkowa dla całej Twej rodziny.Andrzej