Adam Boczkowski Luszyn-Warszawa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Post autor: kasiakozłowska »

Z racji tego, że nie każdy z Państwa posiada Facebooka, ponawiam post tutaj. Pozwalam sobie dołączyć link mojej strony. Poszukuję krewnych Adama Boczkowskiego, który na pewno w latach 1927-1929 był buchalterem w majątku w Luszynie u państwa Zofii i Stanisława Godlewskich. Z chęcią oddam kartkę w ręce potomków. Liczę na Waszą pomoc
Pozdrawiam

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1449715387
Pozdrawiam Kasia
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Bo wpisać tekst to już byłaby przesada - nie?
Linka dać do swojej witryny - no jasne:)

a dlaczego krewnym nadawcy nie adresata?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Re: Adam Boczkowski Luszyn-Warszawa

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Bo wpisać tekst to już byłaby przesada - nie?
Linka dać do swojej witryny - no jasne:)

a dlaczego krewnym nadawcy nie adresata?
A dlatego link bo zdjęcia tam są. Jak Pan nie chce to proszę nie wchodzić a jeśli może Pan pomóc w tej sprawie to będę wdzięczna.

Specjalnie dla Pana :

"Na jednym z portali aukcyjnych, zakupiliśmy kartkę pocztową, napisaną w Luszynie 6 sierpnia 1931 roku. Adresatem tej kartki jest ADAM BOCZKOWSKI, zamieszkały w Warszawie przy ulicy Wspólnej 66 mieszkania 15. Tenże Adam był buchalterem w majątku w Luszynie. Kto jest nadawcą? Nie bardzo możemy odczytać. Z treści kartki wynika, że jest to kobieta spokrewniona z Zosią i Jankiem. Być może Adam Boczkowski był jej krewnym.

Pytajcie swoich rodziców i dziadków ! Może wspólnie uda nam się ustalić autorkę tej kartki.

Jeżeli ktoś z Was jest spokrewniony z nadawcą i udokumentuje pokrewieństwo, to z chęcią przekażemy kartkę w ręce rodziny !!

" Kochany Adaśku, zajechałam do domu szczęśliwie i zastałam wszystko dobrze, ale smutno bez Was i strasznie cicho. Ciekawam jak spędzicie niedzielę czy pójdziesz do Jasi (Jadzi?) czy też będziesz w domu siedział u nas jest brzydko deszcz i zimno. Ta paczka od Heli dla Zosi to były różne cukierki i czekoladki takie słodkie książki. Tatuś z Jaśkiem już pozakładali części do radio wszystko jest dobrze kumaci / kontenci(?) są. Zosia dopiero od jutra będzie się uczyć to będzie już dobrze bo bardzo tęskni za Wami. No staruchu kochany ściskam i całuję Cię od nas z całej duszy i serca. Dla wszystkich ukłony" Matula (?)

Oddam kartkę za darmo komuś kto udokumentuje pokrewieństwo.
Pozdrawiam Kasia
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Jak Pani nie chce wchodzić na forum - nie ma przymusu, Jak Pani "wchodzi" to nie jak w masło - tylko proszę stosować się do zasad.
OK?
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Jak Pani nie chce wchodzić na forum - nie ma przymusu, Jak Pani "wchodzi" to nie jak w masło - tylko proszę stosować się do zasad.
OK?
A jakie zasady złamałam? Śledzę forum dosyć długo, rzadko proszę o pomoc, ale zauważyłam, że Pan do większości postów ma jakieś ale. Nie będę dalej polemizować. Pozdrawiam serdecznie w tych dziwnych czasach.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
ELADAB

Sympatyk
Ekspert

Post autor: ELADAB »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Jak Pani nie chce wchodzić na forum - nie ma przymusu, Jak Pani "wchodzi" to nie jak w masło - tylko proszę stosować się do zasad.
OK?
Wprost niewiarygodne jak Pan jest nieprzyjazny i agresywny i to nie tylko teraz. Ta Pani umiesciła swój post prawidłowo w rubryce "Poszukuję osob, rodzin...". Do tego własnie ta rubryka służy!!!!!!!! Ja sama w podobny sposób odzyskałam kiedyś kartkę świąteczną adresowaną do dziadków i byłam przeogromnie wdzięczna za to, że nie wylądowała ona na wysypisku smieci.
Proszę by Pan zaczął byc wreszcie bardziej uprzejmy.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

serwis PTG nie jest miejscem gdzie odsyła się do ogłoszeń czy tekstów zamieszczonych gdzie indziej

Niewiarygodne też, że ponownie trzeba tłumaczyć "Pan" a "Ty"

Zapraszamy także Ciebie, Elu, do wpisania ogłoszenia
NIE LINKU DO OGŁOSZENIA UMIESZCZONEGO GDZIE INDZIEJ

Nieprawdopodne jest jak użytkownik serwisu pogardza miejscem z którego korzysta (które wykorzystuje byłoby bliższe prawdy) i jaki oburzony jest, gdy została zwrócona mu uwaga. Zamieszczając nieprawdziwe informacje również. I skala tego zjawiska też.
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Sroczyński_Włodzimierz pisze:serwis PTG nie jest miejscem gdzie odsyła się do ogłoszeń czy tekstów zamieszczonych gdzie indziej

Nieprawdopodne jest jak użytkownik serwisu pogardza miejscem z którego korzysta (które wykorzystuje byłoby bliższe prawdy) i jaki oburzony jest, gdy została zwrócona mu uwaga. Zamieszczając nieprawdziwe informacje również. I skala tego zjawiska też.
Jakie nieprawdziwe informacje? Proszę jaśniej !!! A czy w pierwszym poście w tym temacie nie napisane było o co chodzi? Dla uzupełnienia informacji dodałam link do strony, którą sama prowadzę i na której prośba o poszukiwania jest opisana szerzej. Po Pana aluzji dodałam tekst z ww strony. Czego Pan jeszcze oczekuje? Zgadzam się z Elą, że Pana odpowiedzi na posty nie zachęcają a wręcz podcinają skrzydła. Nie każdy jest tak "wszechwiedzący" i oczytany jak Pan. Jeśli nie może Pan pomóc w tej sprawie, proszę o powstrzymanie się od komentowania. Dziękuję.
Pozdrawiam Kasia
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Nie, nie będzie "jaśniej"
Napisałaś "nie będę polemizować" -ucięłaś dyskusję jednocześnie dowalając do pieca w tym samym poście "zauważyłam, że", więc - nie. Nie będę kontynuował. Nie należy Ci się jaśniej.
Niczego nie oczekuję od Ciebie, Kasiu.
Odpowiadałem Eli.
Ostatnio zmieniony pn 25 sty 2021, 12:54 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ELADAB

Sympatyk
Ekspert

Post autor: ELADAB »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:serwis PTG nie jest miejscem gdzie odsyła się do ogłoszeń czy tekstów zamieszczonych gdzie indziej

Dziękuję Włodzimierzu za odpowiedź i co mnie przeogromnie cieszy to to, że jest w przyjaznym tonie chociaż protestuję, że Kasia niby pogardzała w jakikolwiek sposób serwisem. Wykazała wybitnie dobre chęci i należy tylko podziwiać takie osoby i ich inicjatywy. A co do zasad .... trudno się we wszystkim połapać i tu i życiu codziennym gdzie jesteśmy zalewani tsunami zasad i setkami podpunktow do tych zasad. Proponuję byśmy wszyscy i Ty i ja i my wszyscy zastosowali podstawową zasadę: życzliwoścć i wyrozumiałość. Społeczność genealogów jest wspaniała, bądźmy życzliwi dla siebie i wyrozumiali .... bedzie nam przyjemnie razem. Pozdrawiam Cię serdecznie. :k:
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Nie, nie będzie "jaśniej"
Napisałaś "nie będę polemizować" -ucięłaś dyskusję jednocześnie dowalając do pieca w tym samym poście "zauważyłam, że", więc - nie. Nie będę kontynuował. Nie należy Ci się jaśniej.
Niczego nie oczekuję od Ciebie, Kasiu.
Odpowiadałem Eli.
Widzę, że ciężko Panu - Tobie przyjąć słowa krytyki, ale krytykować innych to już nie masz oporów. Liczę, że odezwie się ktoś, do kogo skierowany jest post i będę mogła przekazać tej osobie część historii jej rodziny i chyba o to.w tym wszystkim chodzi.
Proszę @administracja o usunięcie komentarzy, które nie wnoszą nic w temat postu, a tylko szerzą nieporozumienia. Dziękuję
Pozdrawiam Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”