Poszukiwania Czarnieccy z Jamasz, Borowiki z Ciumicz

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Blogolady

Sympatyk
Nowicjusz

Poszukiwania Czarnieccy z Jamasz, Borowiki z Ciumicz

Post autor: Blogolady »

Witam serdecznie, od niedawna zaczęłam poszukiwać informacji na temat przodków od strony mojej babci ( mojej mamy, matki.). Udało mi się ustalić, skąd pochodzili, imiona moich prapradziadków i miejsce zamieszkania, ale niestety jak na razie nie wiem nic więcej. To są informację, jakie na razie udało mi się ustalić.
pradziadek : Szymon Czarniecki - ur. 1902 w Jamaszach (gm. Krynki, powiat sokółka, woj. podlaskie) zm. 1976 r s. Piotra i Agafii
prapradziadek: Piotr Czarniecku - ur. około 1857 roku s. Osipa

prababcia: Olga Czarniecka z domu Borowik - ur. 1907 we wsi Ciumicze (gm. Krynki, powiat sokółka, woj podlaskie) zm. 1974 c. Grzegorza/Jerzego i Anastazji
prapradziadek: Jakub Borowik

Obie rodziny były wyznania prawosłanego, a przed prawosławiem sądzę, że byli unitami.

Niestety żadnych więcej informacji nie znalazłam jak dotąd. Czy może ktoś z Państwa mógłby mnie jakoś pokierować, pomóc? Chciałabym najbardziej dowiedzieć się kim oni byli za życia, spróbować ustalić jakie zawody wykonywali.

Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc i sugestię! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”