Moskwa
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- A.Michałowski

Moskwa
Witam,
Czy ktoś może się orientuje,czy są dostępne gdzieś on line akta ślubów z Rosji (Moskwa),z lat 1872/4 ?
Pozdrawiam,
Aleks.
Czy ktoś może się orientuje,czy są dostępne gdzieś on line akta ślubów z Rosji (Moskwa),z lat 1872/4 ?
Pozdrawiam,
Aleks.
Akt urodzenia Moskwa - gdzie szukać?
Poszukuję aktu urodzenia mojej prababci, która urodziła się w maju w 1894 roku w Moskwie. Czy ktoś z Państwa orientuje się gdzie rozpocząć poszukiwania? Znam dokładną datę i nazwiska rodziców, niestety nic poza tym.
Niektóre księgi kościołów r-k z Moskwy są dostępne on-line na portalu archiwum petersburskiego:
https://spbarchives.ru/infres/-/archive ... tlet_cur=1
Z tego, co pamiętam, są to księgi z przełomu XIX i XX wieku.
Pozostałych szukałbym w archiwach moskiewskich.
https://spbarchives.ru/infres/-/archive ... tlet_cur=1
Z tego, co pamiętam, są to księgi z przełomu XIX i XX wieku.
Pozostałych szukałbym w archiwach moskiewskich.
Pozdrawiam
Marek
PS: W wiadomościach poprzez PW proszę zaznaczać opcję "Powiadom e-mailem".
Marek
PS: W wiadomościach poprzez PW proszę zaznaczać opcję "Powiadom e-mailem".
-
Marcin.Rybicki

Czy znajdę gdzieś online akt ślubu r-k z Moskwy z przełomu roku 1916/1917?
Małgorzata Kisiel-Dorohinicka
-----------------------------------
Szukam informacji o rodzinach: Kisiel, Kisiel-Dorohinicki z Litwy, Chwała ze Szczurowej, Kot ze Skorczowa (parafia Kazimierza Wielka) i z Boronic (parafia Kościelec)
Szukam informacji o rodzinach: Kisiel, Kisiel-Dorohinicki z Litwy, Chwała ze Szczurowej, Kot ze Skorczowa (parafia Kazimierza Wielka) i z Boronic (parafia Kościelec)
-
Marcin.Rybicki

Od 24 grudnia 2021 roku są ogólnodostępne https://cgamos.ru/inye-konfessii/cathol ... ?PAGEN_1=2
Marcin,
dziękuję za link...niestety nie znalazłam ślubu. Mój przodek Wacław Kisiel (Kisiel-Dorohinicki) napisał w kwestionariuszu że jest wyznania r-k i brał ślub z Marią Jaroszewską 30.12.1916r. w Moskwie. Czy jest szansa znaleźć ten akt w innej parafii niż Piotra i Pawła i Niepokalanego Poczęcia NMP?
dziękuję za link...niestety nie znalazłam ślubu. Mój przodek Wacław Kisiel (Kisiel-Dorohinicki) napisał w kwestionariuszu że jest wyznania r-k i brał ślub z Marią Jaroszewską 30.12.1916r. w Moskwie. Czy jest szansa znaleźć ten akt w innej parafii niż Piotra i Pawła i Niepokalanego Poczęcia NMP?
-
Marcin.Rybicki

niestety nie znalazłam...może jak będzie bezpłatne okienko w Archiwum w Petersburgu to coś znajdę...
Dzięki za pomoc...
Dzięki za pomoc...
-
Marcin.Rybicki

W Archiwum w Sankt Petersburgu z parafii śwśw.Piotra i Pawła roczniki kończą się na 1915 roku, z parafii św.Ludwika 1914 roku. Parafii Niepokalanego Poczęcia NMP nie ma. W Moskwie z parafii śwśw. Piotra i Pawła rocznik 1916 jest, z parafii św.Ludwika rocznik 1916 jest. Parafia Niepokalanego Poczęcia NMP powstała w 1917 roku. Nie wiem dlaczego nie ma ślubu Pani przodka. Mogą być trzy powody, że nie można odnaleźć jego ślubu: pomylił daty, brał ślub w parafii poza Moskwą lub brał ślub w innym obrządku.
Moskwa
Czy jest gdzieś skan zgonu 175/1904 Moskwa par. św. Piotra i Pawła. Pojawił się indeks z tego rocznika. Z góry dziękuję za info. Andrzej
- Krystyna.waw

- Małgorzata_Kulwieć

Witam serdecznie, mam pytanie, czy gdziekolwiek znajdę online księgę ślubów z 1890 z kościoła Piotra i Pawła w Moskwie? Na rosyjskiej stronie znalazłam księgę egzaminów z tego roku, ale księgi ślubów nie było. W udostępnionych księgach czy na FS akurat też tego roku nie ma. Czy należy rozumieć, że nie ma tej księgi w ogóle, czy po prostu nie została zdygitalizowana? Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
Marcin.Rybicki