Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

matawu

Sympatyk

OK Dziękuję

Post autor: matawu »

Chciałam poprosić o sprawdzenie czy w parafii Aleksandria lub Równe
znajdują się akty chrztu
1. Janiny Studzińskiej ur. ok 1898
2. Zofii Studzińskiej ur. ok 1906
Rodzice tych dwóch panien to: Patrycjusz Jan Studziński i Emilia Antonina Drecka
A może tam też będzie akt slubu Patrycjusza i Emilii? Ich akty chrztu mam.
Marta
Ostatnio zmieniony czw 11 lut 2021, 00:57 przez matawu, łącznie zmieniany 1 raz.
Artsanon

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Artsanon »

Dziękuję bardzo serdecznie Edmundzie za twe poszukiwania.
Goś_Edmund

Sympatyk

Post autor: Goś_Edmund »

matawu pisze:Chciałam poprosić o sprawdzenie czy w parafii Aleksandria lub Równe
znajdują się akty chrztu
1. Janiny Studzińskiej ur. ok 1898
2. Zofii Studzińskiej ur. ok 1906
Rodzice tych dwóch panien to: Patrycjusz Jan Studziński i Emilia Antonina Drecka
A może tam też będzie akt slubu Patrycjusza i Emilii? Ich akty chrztu mam.
Marta
Z obu parafii są tylko akty ślubów, ale niestety wśród nich nie znalazłem wspomnianego nazwiska
Edmund
Volhynia

Sympatyk

Post autor: Volhynia »

Byłabym wdzięczna za sprawdzenie, czy w X tomie "Wykazu" w części dotyczącej parafii w Niewirkowie występują osoby o nazwisku Klepuszewski, Dawidowicz i Chorążyczewski.

Sonia
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk

Volhynia pisze:Byłabym wdzięczna za sprawdzenie, czy w X tomie "Wykazu" w części dotyczącej parafii w Niewirkowie występują osoby o nazwisku Klepuszewski, Dawidowicz i Chorążyczewski.

Sonia
Witaj Soniu!
W Niewirkowie spisani są małżonkowie, urodzeni i ochrzczeni w parafii Niewirków 1698 - 1947. Ale są sporządzone na podstawie luźnych kartek spisanych przez ks. Florentyna Szymona Czyżewskiego z parafii Niewirków.
Wśród nazwisk tam pojawiających się , niestety nie znalazłem wspomnianych przez Ciebie.
Edmund
Volhynia

Sympatyk

Post autor: Volhynia »

Bardzo dziękuję za sprawdzenie i dodatkowe informacje.

Sonia
olomuniec

Post autor: olomuniec »

Witam,

Będę wdzięczny za sprawdzenie czy w tym wykazie występują nazwiska Miszkiewicz, Bielawscy, Czarneccy, gm. Antonówka
Tom_mk

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Tom_mk »

Poniżej podaje link do spisu treści wszystkich tomów, możemy odszukac dokladnie jakiej parafii szukamy i w którym tomie jest.

https://www.academia.edu/44517447/Zawar ... ZIc-GVFpWs

Tomasz
olomuniec

Bardzo proszę o sprawdzenie w wykazie ( TOM X, Dekanat Włodzimierzec -> Antonówka i Rafałówka ) czy w tych miejscowościach znajdowały się osoby o nazwiskach, Miszkiewicz, Bielawscy, Czarneccy. Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk

olomuniec pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie w wykazie ( TOM X, Dekanat Włodzimierzec -> Antonówka i Rafałówka ) czy w tych miejscowościach znajdowały się osoby o nazwiskach, Miszkiewicz, Bielawscy, Czarneccy. Będę wdzięczny za pomoc.
Ze smutkiem muszę podać, że niestety ani Antonówka ani Rafałówka nie jest reprezentowana w tomach ks.Żurka.
Edmund
Janusz_Andrasz

Sympatyk

Post autor: Janusz_Andrasz »

Chciałbym się dołączyć do zapytania "Olomuniec" i również zapytać o Bielawskich, którzy występują wg. informacji w zestawieniu parafii ujętych w opracowaniach ks. W. Żurka a dotyczących parafii Derażne w Wypisach ślubów i chrztów (1860-1923) w t.II s. 39-49 a także ślubów i chrztów w tej samej parafii i w Zaślubieni (1878 - 1927) i urodzeni (1873-1931) – t. V, s. 23-25

Janusz
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk

Janusz_Andrasz pisze:Chciałbym się dołączyć do zapytania "Olomuniec" i również zapytać o Bielawskich, którzy występują wg. informacji w zestawieniu parafii ujętych w opracowaniach ks. W. Żurka a dotyczących parafii Derażne w Wypisach ślubów i chrztów (1860-1923) w t.II s. 39-49 a także ślubów i chrztów w tej samej parafii i w Zaślubieni (1878 - 1927) i urodzeni (1873-1931) – t. V, s. 23-25

Janusz
Luźna uwaga. Nie ma potrzeby podawać strony i tomy, tylko nazwiska i miejscowości. Z resztą sobie poradzę. Znalazłem:
Parafia Doraźne:
Bielawska Franciszka; dz.: Jadwiga Mieczysława 1929/10
Bielawski Zygmunt i Grochola Zofia; zw. mał. w 1929r. (1929/15); dz.: Krystyna Halina 1929/124, Jerzy Zygmunt 1931/89
Edmund
Janusz_Andrasz

Sympatyk

Post autor: Janusz_Andrasz »

Bardzo dziękuję za odpowiedź!

Janusz
olomuniec

Edmund,

A czy w innych tomach występuje?, Bo patrzyłem na spis treści który podałeś i tam Antonówka i Rafałówka są ujęte przecież...
JanickiArek

Post autor: JanickiArek »

Dzień dobry.
Szukam przodków. Znam nazwisko pradziadka Aleksander Janicki ur 18 marzec 1904 Wyrka. Proszę o pomoc.
Zablokowany

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”