Ożywienie osoby ze zdjęcia
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
radicalman

Nie wiem czy już było, ale ta funkcja ożywiania osób ze zdjęcia jest bardzo ciekawa:
https://www.myheritage.pl/deep-nostalgia/
Jestem pod dużym wrażeniem!
Jeśli temat gdzieś już się pojawił, proszę o usunięcie wątku.
Radek
https://www.myheritage.pl/deep-nostalgia/
Jestem pod dużym wrażeniem!
Jeśli temat gdzieś już się pojawił, proszę o usunięcie wątku.
Radek
Ostatnio zmieniony pt 26 lut 2021, 21:13 przez radicalman, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Korzeniewski_Jerzy

To jest niesamowite, ale nie mogę pozbyć się jakiegoś ukrytego lęku jak na to patrzę.
Jerzy
Jerzy
o rany!!! aż mnie ciarki przeszły.
monika
monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Dzien dobry,
Sprobowalam na zdjeciach kilku osob, ktore znalam.
Grymasy, pseudo usmiechy, spojrzenie, sa niepokojace i niepodobne do wyrazu twarzy tych osob, wprost przerazajace.
Wole zachowac w pamieci ich twarze, niz patrzec na to dziwactwo.
Pozdrawiam,
Bozenna
Sprobowalam na zdjeciach kilku osob, ktore znalam.
Grymasy, pseudo usmiechy, spojrzenie, sa niepokojace i niepodobne do wyrazu twarzy tych osob, wprost przerazajace.
Wole zachowac w pamieci ich twarze, niz patrzec na to dziwactwo.
Pozdrawiam,
Bozenna
-
Romanowski_Piotr

Zdecydowanie bardziej mi odpowiada R.I.P. w słowie podczas Mszy żałobnej albo w napisie na nagrobku.
Piotr
Piotr
-
radicalman

Re: Ożywienie osoby ze zdjęcia
A to R.I.P to apropo czego? Zdjęć?Romanowski_Piotr pisze:Zdecydowanie bardziej mi odpowiada R.I.P. w słowie podczas Mszy żałobnej albo w napisie na nagrobku.
Piotr
Radek
Ciekawa funkcja. Może nie przy wszystkich minach osoby są podobne do siebie, ale i tak warto zobaczyć.
Można "ożywić" do 10 zdjęć.
Barbara
Można "ożywić" do 10 zdjęć.
Barbara
Ożywianie zmarłych budzi we mnie atawistyczny lęk, dokładnie tak samo jak te filmy. Ja dziękuję.
Irek
Irek
Pozdrawiam, Irek
-
Romanowski_Piotr

Tak, zdjęć osób zmarłych.radicalman pisze:A to R.I.P to apropo czego? Zdjęć?Romanowski_Piotr pisze:Zdecydowanie bardziej mi odpowiada R.I.P. w słowie podczas Mszy żałobnej albo w napisie na nagrobku.
Piotr
Radek
fotografia ma byc nieruchoma i już, nie bez przyczyny fotograf mówi: proszę się nie ruszać;)
czy chcielibyśmy naprawdę, żeby twarze z nagrobkowych medalionów do nas mrugały?
P.
W książkach i filmach o Harrym Potterze, zdjęcia ludzi (także zmarłych) też się ruszały, więc widocznie ktoś fikcję postanowił wcielić w życie.
Tomasz.
Tomasz.
- ciekawoscpoznawcza

Takie rzeczy są już od jakiegoś czasu i robi to AI czyli algorytmy sztucznej inteligencji https://www.youtube.com/watch?v=2s_hIs8s_N4
Mnie zastanawia fakt, że w dzisiejszych czasach dużo szybciej informatyczne technologie zostają wdrażane dla klienta końcowego.
A w "technologii dzisiaj" Twój przodek może mówić do Ciebie tak zwykła osoba. Nie ma problemu z mapowaniem twarzy dzisiaj na inna osobę (deep fake) Są już aplikacje na telefony nawet https://www.youtube.com/watch?v=vWjc0IhtcsE
Mnie zastanawia fakt, że w dzisiejszych czasach dużo szybciej informatyczne technologie zostają wdrażane dla klienta końcowego.
A w "technologii dzisiaj" Twój przodek może mówić do Ciebie tak zwykła osoba. Nie ma problemu z mapowaniem twarzy dzisiaj na inna osobę (deep fake) Są już aplikacje na telefony nawet https://www.youtube.com/watch?v=vWjc0IhtcsE
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 7 times
Ta aplikacja to w gruncie rzeczy ciekawy eksperyment, który jednak traktuję z dużym dystansem i z przymrużeniem oka.
"Ożywiłam" kilka starych fotografii z przodkami i krewnymi, których nie miałam możliwości poznać osobiście. Żyli w czasach, w których dla upamiętnienia ważnych chwil w swoim życiu, wykonywali fotografie.
Gdybym miała teraz porównać pradziadka ze zdjęcia i pradziadka niepewnie rozglądającego się na boki, z niedokończonym uśmiechem (bo czas filmiku się skończył), wolę zdecydowanie pradziadka ze starej fotografii. Pewnie dlatego, że uchwycone przez fotografa pełne życia spojrzenie i usmiech zachowały cząstkę jego duszy, której tu zabrakło
Pozdrawiam
Aneta
"Ożywiłam" kilka starych fotografii z przodkami i krewnymi, których nie miałam możliwości poznać osobiście. Żyli w czasach, w których dla upamiętnienia ważnych chwil w swoim życiu, wykonywali fotografie.
Gdybym miała teraz porównać pradziadka ze zdjęcia i pradziadka niepewnie rozglądającego się na boki, z niedokończonym uśmiechem (bo czas filmiku się skończył), wolę zdecydowanie pradziadka ze starej fotografii. Pewnie dlatego, że uchwycone przez fotografa pełne życia spojrzenie i usmiech zachowały cząstkę jego duszy, której tu zabrakło
Pozdrawiam
Aneta