Ożywienie osoby ze zdjęcia
Moderatorzy: kaphis, elgra, maria.j.nie
-
radicalman

Nie wiem czy już było, ale ta funkcja ożywiania osób ze zdjęcia jest bardzo ciekawa:
https://www.myheritage.pl/deep-nostalgia/
Jestem pod dużym wrażeniem!
Jeśli temat gdzieś już się pojawił, proszę o usunięcie wątku.
Radek
https://www.myheritage.pl/deep-nostalgia/
Jestem pod dużym wrażeniem!
Jeśli temat gdzieś już się pojawił, proszę o usunięcie wątku.
Radek
Ostatnio zmieniony pt 26 lut 2021, 21:13 przez radicalman, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Korzeniewski_Jerzy

To jest niesamowite, ale nie mogę pozbyć się jakiegoś ukrytego lęku jak na to patrzę.
Jerzy
Jerzy
o rany!!! aż mnie ciarki przeszły.
monika
monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
- Bozenna

- Podziękował: 2 times
- Otrzymał podziękowania: 25 times
Dzien dobry,
Sprobowalam na zdjeciach kilku osob, ktore znalam.
Grymasy, pseudo usmiechy, spojrzenie, sa niepokojace i niepodobne do wyrazu twarzy tych osob, wprost przerazajace.
Wole zachowac w pamieci ich twarze, niz patrzec na to dziwactwo.
Pozdrawiam,
Bozenna
Sprobowalam na zdjeciach kilku osob, ktore znalam.
Grymasy, pseudo usmiechy, spojrzenie, sa niepokojace i niepodobne do wyrazu twarzy tych osob, wprost przerazajace.
Wole zachowac w pamieci ich twarze, niz patrzec na to dziwactwo.
Pozdrawiam,
Bozenna
-
Romanowski_Piotr

Zdecydowanie bardziej mi odpowiada R.I.P. w słowie podczas Mszy żałobnej albo w napisie na nagrobku.
Piotr
Piotr
-
radicalman

Re: Ożywienie osoby ze zdjęcia
A to R.I.P to apropo czego? Zdjęć?Romanowski_Piotr pisze:Zdecydowanie bardziej mi odpowiada R.I.P. w słowie podczas Mszy żałobnej albo w napisie na nagrobku.
Piotr
Radek
Ciekawa funkcja. Może nie przy wszystkich minach osoby są podobne do siebie, ale i tak warto zobaczyć.
Można "ożywić" do 10 zdjęć.
Barbara
Można "ożywić" do 10 zdjęć.
Barbara
-
choirek

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 2 times
Ożywianie zmarłych budzi we mnie atawistyczny lęk, dokładnie tak samo jak te filmy. Ja dziękuję.
Irek
Irek
Pozdrawiam, Irek
-
Romanowski_Piotr

Tak, zdjęć osób zmarłych.radicalman pisze:A to R.I.P to apropo czego? Zdjęć?Romanowski_Piotr pisze:Zdecydowanie bardziej mi odpowiada R.I.P. w słowie podczas Mszy żałobnej albo w napisie na nagrobku.
Piotr
Radek
fotografia ma byc nieruchoma i już, nie bez przyczyny fotograf mówi: proszę się nie ruszać;)
czy chcielibyśmy naprawdę, żeby twarze z nagrobkowych medalionów do nas mrugały?
P.
W książkach i filmach o Harrym Potterze, zdjęcia ludzi (także zmarłych) też się ruszały, więc widocznie ktoś fikcję postanowił wcielić w życie.
Tomasz.
Tomasz.
- ciekawoscpoznawcza

-
sirdaniel

- Podziękował: 3 times
- Otrzymał podziękowania: 2 times
Takie rzeczy są już od jakiegoś czasu i robi to AI czyli algorytmy sztucznej inteligencji https://www.youtube.com/watch?v=2s_hIs8s_N4
Mnie zastanawia fakt, że w dzisiejszych czasach dużo szybciej informatyczne technologie zostają wdrażane dla klienta końcowego.
A w "technologii dzisiaj" Twój przodek może mówić do Ciebie tak zwykła osoba. Nie ma problemu z mapowaniem twarzy dzisiaj na inna osobę (deep fake) Są już aplikacje na telefony nawet https://www.youtube.com/watch?v=vWjc0IhtcsE
Mnie zastanawia fakt, że w dzisiejszych czasach dużo szybciej informatyczne technologie zostają wdrażane dla klienta końcowego.
A w "technologii dzisiaj" Twój przodek może mówić do Ciebie tak zwykła osoba. Nie ma problemu z mapowaniem twarzy dzisiaj na inna osobę (deep fake) Są już aplikacje na telefony nawet https://www.youtube.com/watch?v=vWjc0IhtcsE
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 26 times
- Otrzymał podziękowania: 55 times
Ta aplikacja to w gruncie rzeczy ciekawy eksperyment, który jednak traktuję z dużym dystansem i z przymrużeniem oka.
"Ożywiłam" kilka starych fotografii z przodkami i krewnymi, których nie miałam możliwości poznać osobiście. Żyli w czasach, w których dla upamiętnienia ważnych chwil w swoim życiu, wykonywali fotografie.
Gdybym miała teraz porównać pradziadka ze zdjęcia i pradziadka niepewnie rozglądającego się na boki, z niedokończonym uśmiechem (bo czas filmiku się skończył), wolę zdecydowanie pradziadka ze starej fotografii. Pewnie dlatego, że uchwycone przez fotografa pełne życia spojrzenie i usmiech zachowały cząstkę jego duszy, której tu zabrakło
Pozdrawiam
Aneta
"Ożywiłam" kilka starych fotografii z przodkami i krewnymi, których nie miałam możliwości poznać osobiście. Żyli w czasach, w których dla upamiętnienia ważnych chwil w swoim życiu, wykonywali fotografie.
Gdybym miała teraz porównać pradziadka ze zdjęcia i pradziadka niepewnie rozglądającego się na boki, z niedokończonym uśmiechem (bo czas filmiku się skończył), wolę zdecydowanie pradziadka ze starej fotografii. Pewnie dlatego, że uchwycone przez fotografa pełne życia spojrzenie i usmiech zachowały cząstkę jego duszy, której tu zabrakło
Pozdrawiam
Aneta