Sienna, pow. nowogródzki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Sienna, pow. nowogródzki
I. Lachnicki w dziele Statystyka gunerni litewsko-grodzieńskiej (1817) podaje (s. 7) w powiecie nowogródzkim parafię siennieńską (wieś Sienna) na Family nic nie mogę odszukać. Czy ktoś pomoże....
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Sienna, pow. nowogródzki
Baza miejscowości kresowych pokazuje miejscowość Siennów w woj.lwowskim i Siena w wileńskim. Słownik geograficzny zaś nie podaje by we wsi Sienna/Sienno w gminie Lubcz był kościół rzymsko-katolicki.
Baza miejscowości kresowych pokazuje, że parafią dla wsi Sienno są Niechniewicze, parafię zlikwidowano w 1864, pozostała kaplica.
Powodzenia Grażyna
Baza miejscowości kresowych pokazuje, że parafią dla wsi Sienno są Niechniewicze, parafię zlikwidowano w 1864, pozostała kaplica.
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
- Małgorzata_Kulwieć

Sienna, pow. nowogródzki
Mój dziadek urodził się w majątku Sienno w 1877 i chrzczony był w kościele w Nowogródku. To może mimo parafii w Niechniewiczach bliżej lub wygodniejj było korzystać z parafii w Nowogródku!?
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
Arek_Bereza

Sienna, pow. nowogródzki
Małgosiu,
To nie kwestia bliżej czy dalej. Jak napisała Grażyna parafię w Niehniewiczach zlikwidowano. Od 1867 cerkiew.
Poloniuszu,
Napisz konkretnie kogo szukasz i jakie lata. I zacznij się podpisywać przynajmniej imieniem (dobry zwyczaj i regulamin)
To nie kwestia bliżej czy dalej. Jak napisała Grażyna parafię w Niehniewiczach zlikwidowano. Od 1867 cerkiew.
Poloniuszu,
Napisz konkretnie kogo szukasz i jakie lata. I zacznij się podpisywać przynajmniej imieniem (dobry zwyczaj i regulamin)
- Małgorzata_Kulwieć

Sienna, pow. nowogródzki
No, tak, ale kaplica została, to chyba była filią (chyba, że nie!?) najbliższego kościoła parafialnego? Tak pomyślałam. Choć powodów korzystania z tej, a nie innej mogło być mnóstwo.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć
- Brozek_Oskar

Sienna, pow. nowogródzki
W ogóle nie znajdziesz ksiąg metrykalnych z parafii Sienno. Nie zachowały się. Albo są gdzieś w nieoczywistych zbiorach. Trzeba szukać w parafiach sąsiednich.
Z ciekawości - Małgorzato, skąd wzięłaś metrykę chrztu z 1877 roku z parafii Nowogródek? Z Grodna, z wywodu, czy z innego źródła?
Pozdrawiam serdecznie,
Oskar Brożek
Z ciekawości - Małgorzato, skąd wzięłaś metrykę chrztu z 1877 roku z parafii Nowogródek? Z Grodna, z wywodu, czy z innego źródła?
Pozdrawiam serdecznie,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- Małgorzata_Kulwieć

Sienna, pow. nowogródzki
Oskarze, z aneksów do ślubu w Warszawie w 1912!
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć