Spisy ludności województwa krakowskiego - Indeksacja

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Zubrzak

Sympatyk
Adept

Post autor: Zubrzak »

KamilDominik pisze:Zubrzak, proszę odpowiedz na pytanie Czy ten zespół z lat 1823-1866 dostępny jest w internecie, czy jest jakiś spis miejscowości z tego spisu?
Kamilu, wpisz sobie w Szukaj w Archiwach nazwę zespołu: Dyrekcja Ubezpieczeń w Warszawie, tam jak klikniesz jednostki pojawią się wsie które zostały objęte ubezpieczeniem

Zubrzak
Awatar użytkownika
Majewska_Renata

Sympatyk
Legenda

Post autor: Majewska_Renata »

Witaj Kasiu

Przesłałam Ci na maila opracowany przeze mnie indeks z parafii Cudzynowice. Wyrażam zgodę na publikowanie, edytowanie i przetwarzanie tego indeksu.

Proszę zarezerwuj mi teraz do opracowania parafię Książ Mały.

Pozdrawiam serdecznie,
Renata
Ostatnio zmieniony pt 21 maja 2021, 06:24 przez Majewska_Renata, łącznie zmieniany 1 raz.
KamilDominik

Sympatyk

Post autor: KamilDominik »

Zubrzak pisze:
KamilDominik pisze:Zubrzak, proszę odpowiedz na pytanie Czy ten zespół z lat 1823-1866 dostępny jest w internecie, czy jest jakiś spis miejscowości z tego spisu?
Kamilu, wpisz sobie w Szukaj w Archiwach nazwę zespołu: Dyrekcja Ubezpieczeń w Warszawie, tam jak klikniesz jednostki pojawią się wsie które zostały objęte ubezpieczeniem

Zubrzak
serdeczne dzięki Zubrzak 🙋
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
kdgs

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kdgs »

Witam ponownie,

i uaktualniam wszystko.

Do tej pory dysponujemy nastepujacymi danymi: https://drive.google.com/drive/folders/ ... KWWFGm5Kwl
Tabele excel o nazwach SLWK ....xlsx sa wypelnione wg mojego pierwotnego wzoru i w tej formie nie moga byc upublicznione w bazie Meldunkowe. Mozna je jednak pobrac na swoj wlasny uzytek.

Jezeli ktos jest chetny do indeksacji, moze sprawdzic, czy spis danej parafii juz ktos zindeksowal lub aktualnie indeksuje: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =797487627
• Na czerwono rezerwacja
• Na zolto parafie zindeksowane, jeszcze nie umieszczone w Meldunkowych
• Na zielono parafie opublikowane w Meldunkowych

Osoby, ktore parafie juz zindeksowaly (kolor zolty), prosze o przeniesienie indeksow do szablonu Meldunkowych, do pobrania tutaj: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1174290090

Szablony prosze wypelniac wg aktualnej instrukcji, ktora jest do pobrania tutaj: https://drive.google.com/file/d/1QPAJ3b ... sp=sharing

Polecam przeczytanie wszystkich postow w tym temacie.

Zapraszam do indeksacji.

Pozdrawiam serdecznie

Kasia
KamilDominik

Sympatyk

A czy skany są dostępne w internecie bo na szukaj w archiwach nie ma skanów online?
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
kdgs

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Kamil,

Skany spisów sa w poczekalni i w szwa.

Pozdrawiam,

Kasia
KamilDominik

Sympatyk

kdgs pisze:Kamil,

Skany spisów sa w poczekalni i w szwa.

Pozdrawiam,

Kasia
Kasiu, ale skanów zespołu z lat 1823-1866 tam nie znalazłem:( Czy ktoś z użytkowników dysponuje nw. skanami:

Wykazy ubezpieczenia i szacunki szczegółowe zabudowań wsi Beszowa, pow. stopnicki, gub. radomska gmina Beszowa Sygnatura 21/17/0/-/1242

Wykazy ubezpieczenia i szacunki szczegółowe zabudowań wsi Niegardów, pow. miechowski, gub, radomska, gmina Niegardów Sygnatura 21/17/0/-/645

Wykazy ubezpieczenia i szacunki szczegółowe zabudowań wsi Ostojew, pow. opoczyński-kielecki, gub. radomska, gmina Suchedniów Zwiń Sygnatura 21/17/0/-/1188

Wykazy ubezpieczenia i szacunki szczegółowe zabudowań wsi Chorążyce, pow. miechowski, gub. radomska, gmina Przecławice Sygnatura 21/17/0/-/422

Wykazy ubezpieczenia i szacunki szczegółowe zabudowań wsi Łobzów, pow. olkuski, gub. radomska, gmina Wolbrom Sygnatura 21/17/0/-/984

Wykazy ubezpieczenia i szacunki szczegółowe zabudowań wsi Koniusza, pow. miechowski, gub. radomska, gmina Koniusza Sygnatura 21/17/0/-/553 ?

pozdrawiam
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
kdgs

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Kamil,

Nie napisales, o ktore skany ci chodzi.
Zle zrozumialam pytanie, myslalam, ze pytasz o spisy ludnosci.
Moja wina. :(

Pozdrawiam,

Kasia
KamilDominik

Sympatyk

Kasiu, chodzi mi o te ww. a najbardziej o Wolbrom i Niegardów. Niestety w najbliższych miesiącach nie będę mógł jechać do AP w Kielcach, a być może ktoś juz je ma?
Pozdrawiam Kamil
Scalak

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Scalak »

Witam,
obiecałem kiedyś podzielić się lepszą moim zdaniem wersją dot. Trzebini
to się dzielę: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

kolory:
żółty - "załatwiony" cały dom
niebieski - dodano do drzewa

procenty u góry - postęp w dodawaniu (z założenia osoby niemożliwe do dodania np. sługa, komornik - dodane)

Pozdrawiam
Maciek

PS: plik dostosowany do potrzeb wyszukiwarki wysłałem. Nie wpisałem w pole ulicy młyn, dwór, kuchnia dworska itp. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem.
Awatar użytkownika
kdgs

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Maciek,

bardzo dobra tabela. Gratuluje pomyslu!!
Plik dostalam, przekaze do publikacji. Dzieki!

Pozdrowienia,

Kasia
Venntr

Post autor: Venntr »

Majewska_Renata pisze:Witaj Kasiu

Przesłałam Ci na maila opracowany przeze mnie indeks z parafii Cudzynowice do publikacji w bazie Meldunkowe.

Proszę zarezerwuj mi teraz do opracowania parafię Książ Mały.

Pozdrawiam serdecznie,
Renata
W jaki sposób mógłbym skorzystać z tych danych?

Moderacja
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml

Wojtek, moderator
Awatar użytkownika
kdgs

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Witam,

Do opublikowania w Meldunkowych przekazalam dotychczas indeksy spisow czterech parafii: Cudzynowice, Trzebinia, Kossow i Kalina Wielka.
Musimy czekac na publikacje.

Zachecam wszystkich do indeksacji.

Pozdrowienia,

Kasia
Voyteck
Mistrz

Post autor: Voyteck »

Witam,

Widzę, że od kilku tygodni w wątku jest cisza - mam nadzieję, że to nie oznacza, że projekt "umarł" z braku chętnych do indeksacji. Jeśli projekt żyje, to ja poproszę o rezerwację dla mnie parafii Proszowice (na początek).

Znalazłem też w internecie już zindeksowaną parafię Nasiechowice:
https://www.jakubas.pl/genealogia/Spis- ... -1791r.htm
Może warto poprosić autora o udostępnienie tych indeksów w ramach Geneteki?

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
kdgs

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Witam i odpowiadam,

16. marca przekazalam do publikacji Cudzynowice, Trzebinie, Kossow i Kaline Wielka, 27. marca Miechow. Wkrotce skoncze Slupie Jedrzejowska i wysle.
Reszta (publikacja) nie jest zalezna ode mnie.

Postaram sie zindeksowac tez i Nasiechowice, na ktore zwrocil uwage Wojtek, mam ta parafie na mojej liscie.

Proszowice zaraz zaznacze dla Wojtka na czerwono:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =797487627

Bardzo zapraszam i zachecam do indeksowania. Nadal uwazam, ze pomysl jest dobry i ze z indeksow spisu ludnosci mozna sie wiele nowego dowiedziec.

Nadal mam nadzieje, ze projekt nie umrze....

Pozdrawiam,

Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”