Ja zdecydowanie domyślam się, że nie jest to takie łatwe jak sobie mówię, jednak myślę, że odwiedzenie przodków na ich grobach w jakiś sposób potwierdzi to co zdążyłam nagromadzić. Niestety główną przeszkodzą jest - język rosyjski, którego nie umiem i nigdy nie byłam uczona, dlatego się podam na moją mamę i jej wolny czas.
Dokładnie tak, uczę się poruszać po tym forum, jednakże odkąd jestem tutaj codziennie po kilka godzin powoli sklejam co z czym się je.
Dziękuję za każdą pomoc,
Jestem naprawdę wdzięczna,
Ksymena
Irena_Skuła pisze:Ksymeno
To tylko wydaje się takie proste ,że pójdziesz do parafii i poprosisz o akty.
Ale jakie ,jak nie wiesz nic o przodkach. A tu na Geneaolodzy.Pl dzięki zaangażowaniu wielu osób , które zajmują się indeksacją są skany i wykaz nazwisk naszych przodków. Masz szczęście bo masz przodków prawie w jednej parafii a nieraz to trzeba szukać i w innych województwach.
A teraz do rodziny Pyrzyńskich
Pierwszy zapis to:
Hilary Pyrzyński lat 25
Marianna Zawadzka lat 24 - zg. 5.04.1831/9 lat 30 Cieksyn
ślub 2.02.1812/3 wieś Morgi parafia Nasielsk
syn Ignacy ur.30.07.1821/29 wieś Ruszkowo parafia Cieksyn
Ale zapis jest tylko po łacine na FS nie ma tego rocznika w formie opisowej po polsku
I teraz musisz w Genetece wyszukiwać dalszych danych.
Jak wpiszesz Pyrzyński Hilary to w urodzeniach znajdziesz wszystkie jego dzieci , i tak dalej. Pisze tak dlatego bo mówisz że nie potrafisz się dobrze poruszać na tym forum.Teraz wszystko co masz podane o rodzinie Pawłowicz uporządkuj sobie ,najpierw w formie zapisu na kartce , to wtedy będziesz wszystko widziała a dopiero potem wpisuj do tworzonego drzewa.
Dzieci Stanisława i Anny tylko do 1914 r bo tylko do 1915 r jest na FS. Jak by co to pytaj
Pozdrawiam Irena