Skany akt z województwa świętokrzyskiego

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Jacek6788

Sympatyk

Skany akt z województwa świętokrzyskiego

Post autor: Jacek6788 »

Cześć
Czy są jakieś strony internetowe czy towarzystwa genealogiczne, które mają w posiadaniu skany akt z województwa świętokrzyskiego. W przypadku Lubelszczyzny dobrze sprawdzalo się Lubgens ale moi przodkowie powedrowali na Kielecczyzne w okolice Tarłów Zawichostu i Ostrowa.
Dokładnie poszukuje info o rodzinie Kucharczykow, Porów, Laurow i Zielinskich
Za wszelkie informacje dzieki
Pozdrawiam Jacek
elgra

Członek Honorowy
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: elgra »

Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Jacek6788

Sympatyk

Wiesz w Gemetece jest trochę za mało czy znacie może inne strony?
Tad_waw

Sympatyk

Post autor: Tad_waw »

Jacek

Zastanawiam się czy Ty czasami nie jesteś jakimś trollem który zarejestrował się na tym forum tylko po to aby sobie pośmieszkować. Najpierw błędnie założyłeś ten temat w podforum o cmentarzach a teraz gdy elgra podaje Ci linki do czterech super wyszukiwarek ty zamiast docenić i podziękować za pomoc zachowujesz się jak dwuletni dzieciak któremu zabrano zabawki.

Pozdrawiam,
Tadeusz.
Jacek6788

Sympatyk

Wiesz jeśli masz zamiar mnie obrażać to lepiej nie odpisuj. Wyszukiwarki te są super ale niestety nie ma tam tego co szukam. A jak nie umiesz liczyć to elgra podała 3 wyszukiwarki. A pomylić każdemu się zdarza. Skoro nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie, to najlepiej nie nie pisz w tym temacie.
Pozdrawiam Jacek
elgra

Członek Honorowy
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: elgra »

Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Jacek6788

Sympatyk

Tadeusz,
A jeśli chodzi o tą Twoją niby rejestrację na posmieszkowanie, to się mylisz, w genealogia siedzę już długo i w swoich badaniach daleko doszedłem.
Tad_waw

Sympatyk

Post autor: Tad_waw »

Jacek,

Mój post nie miał na celu obrażanie Twojej osoby.
Zacytuję jakie pytanie zadałeś - Czy są jakieś strony internetowe czy towarzystwa genealogiczne, które mają w posiadaniu skany akt z województwa świętokrzyskiego.

Na to pytanie elgra podała Ci linki do 4 (słownie CZTERECH) wyszukiwarek. Potraktowałeś Jej chęć pomocy tak jakby Ci napisała coś co nie jest związane z Twoim pytaniem głównym. Trochę mnie to zniesmaczyło i myślę, że nie tylko mnie.

Pozdrawiam, Tadeusz.
Awatar użytkownika
Jarek54

Sympatyk

Post autor: Jarek54 »

Kolego Jacku!
Tarłów mam dość dobrze rozpoznany i chętnie pomogę. W swoim drzewie mam też Kucharczyków, a konkretnie Konstancję Kucharczyk (ur. ok. 1791 - zm. 13-01-1851 w Ostrowcu Św.) zamężną za Janem Murcem (Murzec) (ur.ok. 1771 - zm. 13-01-1848 w Ostrowcu Św.). Od wielu lat próbuję znaleźć ich akt ślubu, niestety bez rezultatu.
Odnośnie Tarłowa, polecam na tym portalu w dziale "Zasoby internetowe", strona 2, na dole - "Księgę wójtowską miasta Tarłowa". Proponuję kontakt mailowy.
Pozdrawiam
Jarosław Janowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”