Akt urodzenia z parafii Sieniawa

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Agnieszka_K

Członek PTG
Adept

Post autor: Agnieszka_K »

Dzień dobry.
Kochani, potrzebuję pomocy. Po 30 latach urwanego kontaktu udało mi się nawiązać relacjee z rodziną moich przodków, którzy wyemigrowali do Stanów Zjednoczonych w 1913-1917 roku. Okazuje się, że jeszcze żyje tam mojego prapradziadka syn. Ponieważ i on interesuje się genealogią i dużo przekazał mi archiwalnych zdjęć rodziny, chciałabym się mu jakoś odwdzięczyć.

Jego matka Katazryna była Polką, urodzoną w Wylewie, parafii Sieniawa (woj. podkarpackie). Urodzona około 1898-1899 roku, córka Michała Barana i Marii Wasieczko. Bardzo chciałabym przekazać mu akt urodzenia jego mamy, niestety ani archiwum państwowe, ani USC w Sieniawie nie odpowiedziało mi na moje wiadomości skierowane do nich. W rozmowie telefonicznej też byłam szybko zbywana.

W związku z tym mam ogromną prośbę: czy ktoś z Państwa ma pomysł jak mogę uzyskać informację gdzie ewentualnie znajdę ten akt?

Będę wdzięczna za pomoc.
Z poważaniem
Agniecha
Kinga_Ch

Sympatyk

Post autor: Kinga_Ch »

W parafii najprędzej . Mogą mieć duplikaty
Awatar użytkownika
MariaŁopaciuk

Sympatyk
Mistrz