Łosinieccy Chotylub

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

obora69

Sympatyk

Łosinieccy Chotylub

Post autor: obora69 »

Witam.
Poszukuję imiona rodziców; nazwisko Łosiniecki/a(jak się da to i daty narodzin/zgonów, gdzie pochowani etc) trzech córek Marii, Bernadety i Teresy, którzy żyli '50-'60 (może dłużej) we wsi Chotylub(w powiecie lubaczowskim, w gminie Cieszanów).Dwie dziewczynki znalazły się w domu dziecka w Przemyślu, a najmłodsza Bernadeta w Domu Małego Dziecka w Rzeszowie.Ojciec tych dziewczynek zginął prawdopodobnie na froncie, a mama z powodów zdrowotnych w latach '60.
Dla jasności, Bernadeta to moja mama, od której nic się nie dowiem bo już zmarła a zresztą sama nic nie wiedziała bo została jako bardzo małe dziecko adoptowana.

Z góry dziękuję.
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: choirek »

Może brat?

DANE OSOBOWE
nazwisko ŁOSINIECKI
imię FRANCISZEK
imie ojca MIKOŁAJ
imie matki JÓZEFA
data urodzenia 1922-06-03
miejsce urodzenia CHOTYLUB
data śmierci 2005-12-23
miejsce zamieszkania przed wojną OBSZA
miejsce zamieszkania przed wojną (powiat) BIŁGORAJ
miejsce zamieszkania przed wojną (województwo) LUBELSKIE

Irek
obora69

Sympatyk

Post autor: obora69 »

Szczerze, nie słyszałem żeby mama (i jej siostry)miały brata.Mama Bernadeta urodziła się w '63.Zupełnie nic nie wiem na temat jej biologicznych rodziców, tylko nazwisko i miejsce urodzenia mojej mamy(oraz imiona i nazwiska adopcyjnych rodziców).Na dodatek mieszkam poza granicami Polski, co zmniejsza moje próby dowiadywania się w odpowiednich instytucjach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”