Nazwisko: Lisowski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=6623&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Mam Lisowski z okolic Kielc ,mieszkali Piekoszów,Jaworznia,Micigóż.
Lisowscy mieszczanie bielscy, Bielsk Podlaski niestety ród juz wygasł(tak sadzę), ostatnia była Wiera córka Aleksandra , lekarz medycyny niezamezna, zmarła w 1988 roku.
-
KrystynaJovanovic

Moja prababka byla z domu Lisowska . Pochodzila z Jedrzejowa, a jej ojciec ze wsi Sudol w powiecie jedrzejowskim.
Prosze o kontakt.
Krystyna
Prosze o kontakt.
Krystyna
żona zm.Henryka Lisowskiego. rodzice Antoni uczestnik powstania warszawskiego. woj.poznanskie
Mam zdjęcie grobu Stanisława Lisowskiego zm. 1945 Opoczno. Czy- i na jaki adres wysłać?
Jola Kozak
Jola Kozak
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Stanisław Lisowski wraz z żoną Zofią Malewską, synami Bronisławem, Zbigniewem (1903) i córką Aliną wrócili z zesłania(?) na Kaukaz Gruzji ? gdzieś około 1920 roku.
Zbigniew ożenił się z siostrą mojej babki Zofią Polkowską. Mieszkali i zmarli w Warszawie w 1985 roku. Poszukuje ich przodków.
Zbigniew ożenił się z siostrą mojej babki Zofią Polkowską. Mieszkali i zmarli w Warszawie w 1985 roku. Poszukuje ich przodków.
To jest zdjęcie grobu Stanisława Lisowskiego zmarłego w Opocznie w 1945 roku. Nie ma daty urodzenia, ani wieku.
Pozdrowienia. Jola Kozak
-
Jones_Magdalena

Trafiłam przypadkiem - szukając ciekawostek na temat Modlina - na aukcje z nazwiskiem Lisowski:
http://allegro.pl/polski-niesmiertelnik ... 22063.html
http://allegro.pl/polski-niesmiertelnik ... 22063.html
-
Przemyslaw
Mam informacje o Lisowskich żyjących na Wołyniu
wsie: Wólka Markowiecka parafia Łokacze (XIX wiek II połowa, XX wiek do 1943 roku)
Biskupicze parafia Skurcze (Skórcze) (XIX I połowa)
Ternki parafia Nieświcz (XIX wiek I połowa)
Diececja Łuck
Zapraszam do kontaktu, jesli masz informacje tym bardziej
wsie: Wólka Markowiecka parafia Łokacze (XIX wiek II połowa, XX wiek do 1943 roku)
Biskupicze parafia Skurcze (Skórcze) (XIX I połowa)
Ternki parafia Nieświcz (XIX wiek I połowa)
Diececja Łuck
Zapraszam do kontaktu, jesli masz informacje tym bardziej