Nazwisko: Snarski Leonard
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Nazwisko: Snarski Leonard
Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=22839&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Nazwisko: Snarski
Witam
Wydaje mi się, że mój przodek był w armii carskiej, Roman Snarski urodzony w 1732 roku około. Miał 9 dzieci, urodzonych między 1800 a 1821 rokiem w Polsce, Andreas, Jan, Marianna, Jakub,Kumegunda, Zuzanna, Wojcieh, Ludwik i Florentyna.
Czy te imiona są na twoim drzewie?
Dziękuję. Nie potrafię pisać po polsku, więc proszę przyjąć moje przeprosiny.
Regards
Lyn (Australia)
Moje przeprosiny-Dziękuję
Wydaje mi się, że mój przodek był w armii carskiej, Roman Snarski urodzony w 1732 roku około. Miał 9 dzieci, urodzonych między 1800 a 1821 rokiem w Polsce, Andreas, Jan, Marianna, Jakub,Kumegunda, Zuzanna, Wojcieh, Ludwik i Florentyna.
Regards
Lyn (Australia)
Moje przeprosiny-Dziękuję
Ostatnio zmieniony ndz 28 mar 2021, 14:09 przez lynjoh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jaro_Chudzik

Re: Nazwisko: Snarski Leonard
Witaj, Lyn. W języku polskim imię (a first name) nie jest nazwiskiem (name). Nazwiskiem jest tylko "a surename", dlatego edytuj swój pierwszy w tym temacie post i wyeliminuj słowo "Leonard" z tytułu tematu.lynjoh pisze:Witam
Regards
Lyn (Australia)
http://pluznickiehistorie.pl/biografie/snarski-paul/
Sceptycznie czytam tekst Paula Snarskiego o Romanie Snarskim, który miałby zostać dziewięciokrotnie ojcem w wieku od 68 do 89 lat. Z podlinkowanego tekstu wynika, że Paul Snarski znał jedynie metrykę zgonu Romana Snarskiego. Jest więc prawdopodobne, że mężem Anny Strzerzewskiej i ojcem wymienionych dzieci był inny, młodszy Roman (ściśle: Romuald) Snarski, z którym Paul Snarski błędnie utożsamił Romana Snarskiego urodzonego w 1732 roku.
Ostatnio zmieniony ndz 14 mar 2021, 09:02 przez Jaro_Chudzik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Arek_Bereza