Księgi grodzkie bobrownickie (z. dobrzyńska) - moje notatki

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Skulski_Marcin

Post autor: Skulski_Marcin »

Witam,
Czy spotkał Pan może Skulskich w badanych przez siebie zasobach? Widziałem wyżej wpis o Ludwiku i Jakubie.
Szukam Franciszka i Marianny z Kosińskich małżonków Skulskich oraz ich ascestorów, ich syn Michał Skulski w akcie małżeństwa z Honoratą 1voto Chrzanowską z domu Sulińską (drugą żoną, córką Wawrzyńca i Franciszki Sulińskich) w 1834 r. określany jest jako szlachcic cząstkowy we wsi Suradówko. Świadkami są wówczas Piotr Osiecki i Paweł Napiórkowski.
Tenże Michał wcześniej, w 1814 r. żeniony był w Suradówku z Rozalią z Borowskich córką Franciszka i Łucji z Napiórkowskich. W Suradówku, w 1817 r. umiera także jego ojciec Franciszek Skulski.
Franciszek i Marianna Skulscy mieli także drugiego syna, Tomasza który żeniony z Elżbietą z Czachorowskich, osiadł w ziemi mazowieckiej.
KuklewskaSylwia

Post autor: KuklewskaSylwia »

Witam ,czy ma Pan więcej informacji na temat miejscowości Cetki i rodu Cetkowskich. U mnie w poszukiwaniach zatrzymałam się na Franciszku i Konstancji Cetkowskich ,którzy biorą ślub w Radziejowie w 1762 r i dalej nie mogę ruszyć bo niestety w metryce nie ma wymienionych rodziców pary młodej ani ile mieli lat kiedy brali ślub .Bardzo proszę o kontakt
Gdzie szukać metryk z Parafii św. Stanisława w Petersburgu lata 1879-1881
Awatar użytkownika
andtr

Post autor: andtr »

proszę o maila na at.r@wp.pl
tutaj nie mogę przesłać załącznika :(
pozdr
Andrzej Rutkowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”