to jest dowód na to, że informacje ze szwa.pl są podobnie wiarygodne jak ze szwa.govGajzler_Michał pisze:Włodzimierzu,
Dziękuję. Wiem, że są skany, bo sam wnioskowałem o digitalizację tego inwentarza. Czekałem blisko rok, ale w końcu jest.
wątek jest niepotrzebnie i szkodliwie nowy założony
umyka (tzn jest przekłamanie solidne) co było wcześniej, jakie były reakcje etc
tak jakby "od dziś" było wiadomo, że szwa.pl jest do zamknięcia i tak jakby żadnych działań nie było
"od zawsze" (tj pierwszej zmiany linków w szwa, wypowiedzi NAC oraz NDAPu , od reakcji na protesty na poprzednie ubicie linków szwa) wiadomo, że tylko niezależnie, w sposób trwały i pewny prowadzony serwis z kopiami jest rozwiązaniem (na praktyki NAC, fs, gwa, genba, pp i innych)
i co? tłum do prac przy publikacji? nie pchać się, starczy dla każdego
pogada o protestach to sobie można
poczytajcie o gwa - wszystkie obecne stowarzyszenia oprócz PTG podpisały bezwarunkowe wsparcie
poczytajcie wątki o fs etc
pojęczycie pojęczycie i tyle Waszego, nadal ręki do publikacji i opracowania 99.9% z Was nie przyłoży i będziecie dawali traktować się jak zbędny element . Każdemu, kto ma siłę i "da" Wam cokolwiek - czasem za cenę danych, czasem za setki godzin pracy.
Bo nie cenicie wolnego , pewnego dostępu do kopii na tyle, żeby poważnie go współtworzyć. Tak jak organizacji, które to zapewnia. Bo np "nie Wasza parafia, a ja chce "swoją robić".