Poszukuję Anna Strecka (ur. Głogów)
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Kamiński_Marek
Poszukuję Anna Strecka (ur. Głogów)
Dzień Dobry!
Poszukuję aktu urodzenia i przodków mojej 2xprababci:
- Anna Strecka, ur. 13.11.1840 w Głogowie (Glogau)
Możliwe zapisy nazwiska również: Strycka, Stretzke, Stroetzke.
Urodzona w 1840 w Głogowie, w 1869 wyszła za mąż już w Poznaniu i tam mieszkała do śmierci w 1883.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Marek
Poszukuję aktu urodzenia i przodków mojej 2xprababci:
- Anna Strecka, ur. 13.11.1840 w Głogowie (Glogau)
Możliwe zapisy nazwiska również: Strycka, Stretzke, Stroetzke.
Urodzona w 1840 w Głogowie, w 1869 wyszła za mąż już w Poznaniu i tam mieszkała do śmierci w 1883.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Marek
-
Kamiński_Marek
JAK szukać to wiem
Dlatego napisałem wprost CZEGO szukam 
A tej metryki ślubu oczywiście szukam, dotychczas bezskutecznie. Na metryki.genealodzy.pl też jej nie znajduję, ale może nie wiem jak szukać
Pozdrawiam
Marek
A tej metryki ślubu oczywiście szukam, dotychczas bezskutecznie. Na metryki.genealodzy.pl też jej nie znajduję, ale może nie wiem jak szukać
Pozdrawiam
Marek
Ostatnio zmieniony ndz 18 kwie 2021, 11:37 przez Kamiński_Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Nie, nie wiesz.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Kamiński_Marek
Włodzimierz ma rację. A wystarczyło poprosić o pomoc. Twoja postawa nie sprzyja w udzieleniu podpowiedzi.Kamiński_Marek pisze:Ok. Być może tak jest. Bardzo Pan pomocny.
Oczekujesz nie wiem czego, choć piszesz że wiesz
/ps jeśli Anna wyszła za Józefa W. - to faktycznie ślub w Poznaniu w 1869r. i miała wtedy wg aktu ślubu29 lat, Józef także 29 lat/
Ale skoro nie jesteś zadowolony z naszych odpowiedzi - to nie będziemy się narzucać. Powodzenia!
pozdrawiam
Ala
-
Kamiński_Marek
Dobrze. Niepotrzebnie idzie to w kierunku jakiejś przepychanki. Czymże był mój pierwszy post jeśli nie prośbą o pomoc? Prośbą o pomoc w zakresie aktu urodzenia Anny, a nie aktu małżeństwa. Głogów jest, dla mnie przynajmniej, nieznanym i trudnym terenem, stąd pytanie o Głogów.
Ale kończąc te nieprzyjemności i przechodząc do meritum:
Znam datę urodzenia Anny (z jej aktu zgonu), znalazłem już wiele dokumentów Józefa, ale niestety nie potrafię dotrzeć do aktu urodzenia Anny. Znam też miejsce i rok ich ślubu, ale nie mam aktu - jeśli możesz mi wskazać czy jest gdzieś dostępny skan to bardzo dziękuję.
Podobnie jeśli chodzi o akt urodzenia Anny - czy jest gdzieś dostępny skan? Czy orientujesz się czy akta z tego okresu z Głogowa w ogóle się zachowały?
Pozdrawiam
Marek
Ale kończąc te nieprzyjemności i przechodząc do meritum:
Znam datę urodzenia Anny (z jej aktu zgonu), znalazłem już wiele dokumentów Józefa, ale niestety nie potrafię dotrzeć do aktu urodzenia Anny. Znam też miejsce i rok ich ślubu, ale nie mam aktu - jeśli możesz mi wskazać czy jest gdzieś dostępny skan to bardzo dziękuję.
Podobnie jeśli chodzi o akt urodzenia Anny - czy jest gdzieś dostępny skan? Czy orientujesz się czy akta z tego okresu z Głogowa w ogóle się zachowały?
Pozdrawiam
Marek