Ekstrakty w księgach bieckich
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
wolfspider666

Ekstrakty w księgach bieckich
Witam. Wczoraj przeglądając fascykuł br 413 ksiąg bieckich grodzkich znalazłem między róznymi papierami ekstrakty z metryk urodzonych z lat około 1761-1765 między innymi z całego dekanatu jasielskiego, bobowskiego, bieckiego, z Ciężkowic, Gorlic, Grybowa, Zręcin, Tarnowiec, Szebnie, Łęzyny, Łubno, Dębowiec, Cieklin Ołpiny, Szerzyny, Sławęcin, Trzcinica, Krużlowa, Biecz, Bobowa, Polna i kilka innych
Daniel "Danko" Nowak
Gratuluję. Cieszę się, iż przeprowadzona przez Ciebie kwerenda okazała się niezwykle owocna. Jak będę miał więcej czasu po ogarnięciu pewnych spraw osobistych, to zacznę na spokojnie przegladać zespół "Rzeszów" (ANK, 121/64). Być może tam również są ekstrakty z XVIII-wiecznych ksiąg metrykalnych. Jeszcze raz winszuję.
Pozdrawiam,
Michał P.
Pozdrawiam,
Michał P.
Pozdrawiam, Michał P.
-
Chris_Mefisto
Witam,
Czy w tym zasobie znajdują się ekstrakty dla parafii Jedlicze (należacej do dekanatu jasielskiego)?
W części parafia ta należała do powiatu pilzneńskiego a w części do powiatu bieckiego (interesowałyby mnie dane dla Chlebnej, Długiego (co ciekawe miejscowość ta w fasji z 1773 roku przypisana jest do parafi Bóbrka?), Żarnowca - powiat biecki, Jedlicza, Borku - powiat pilneński).
Pozdrawiam
Michał
Czy w tym zasobie znajdują się ekstrakty dla parafii Jedlicze (należacej do dekanatu jasielskiego)?
W części parafia ta należała do powiatu pilzneńskiego a w części do powiatu bieckiego (interesowałyby mnie dane dla Chlebnej, Długiego (co ciekawe miejscowość ta w fasji z 1773 roku przypisana jest do parafi Bóbrka?), Żarnowca - powiat biecki, Jedlicza, Borku - powiat pilneński).
Pozdrawiam
Michał
-
koziel_jakub

Podbiję temat, czy chodzi o dokument pod tym linkiem? Sygnatura
29/4/0/2/417
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/13465247
29/4/0/2/417
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/13465247