Zgierski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Zgierski
"Prośba o pomoc"
Chcę się dowiedzieć czy jest możliwość uzyskania daty urodzenia, daty śmierci i imienia matki Olimpii Zgirskiej z d. Bartoszewicz pochodziła z Uznohy. Jej mężem był Aleksander Zgirski s. Wincentego i Julii, urodził się w 1854r. Miała syna Witolda.
Z góry dziękuję za pomoc.
Chcę się dowiedzieć czy jest możliwość uzyskania daty urodzenia, daty śmierci i imienia matki Olimpii Zgirskiej z d. Bartoszewicz pochodziła z Uznohy. Jej mężem był Aleksander Zgirski s. Wincentego i Julii, urodził się w 1854r. Miała syna Witolda.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony pt 23 kwie 2021, 11:51 przez SzymonB, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Prośba o pomoc
może i jest ale przy tak skąpym zestawie informacji z Twojej strony łatwo nie będzie. Nie podajesz żadnych dat ani miejsc a przeczuwam, że je znasz
-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza

Prośba o pomoc
To może dla porządku to co ustaliłem wg myheritage - może komuś się przyda, kto mógłby Ci pomóc
Uznoha to zapewne wieś w parafii Nowa Mysz w czasach urodzenia Olimpii dekanat nowogródzki (domniemanie)
Aleksander Zgirski, mąż Olimpii urodził się podobno w 1854 s. Wincentego i Julii. Jego ojciec był właścicielem majątku Chrypkowo, a ochrzczono go w Lachowiczach w 1802
Rodzice Olimpii to Stanisław i Kunegunda, jej brat to Antoni, znany Ci, bo to ojciec Polikarpa
Uznoha to zapewne wieś w parafii Nowa Mysz w czasach urodzenia Olimpii dekanat nowogródzki (domniemanie)
Aleksander Zgirski, mąż Olimpii urodził się podobno w 1854 s. Wincentego i Julii. Jego ojciec był właścicielem majątku Chrypkowo, a ochrzczono go w Lachowiczach w 1802
Rodzice Olimpii to Stanisław i Kunegunda, jej brat to Antoni, znany Ci, bo to ojciec Polikarpa
Ostatnio zmieniony pt 23 kwie 2021, 11:42 przez Arek_Bereza, łącznie zmieniany 1 raz.
Prośba o pomoc
Bardzo dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wiadomo jak miała na imię żona Antoniego?
Pozdrawiam
Pozdrawiam