Znajomość języka hebrajskiego
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam,
czy ktoś zna język hebrajski? Chodzi o tłumaczenie na język polski fragmentu wspomnień z okresu II wojny światowej (nagranie).
Pozdrawiam,
Dominik
czy ktoś zna język hebrajski? Chodzi o tłumaczenie na język polski fragmentu wspomnień z okresu II wojny światowej (nagranie).
Pozdrawiam,
Dominik
Witam,
proszę spróbować na favebooku na grupie "orientalistyka uw' albo na jakiejś grupie z kierunku hebraistyka. Na pewno ktoś się znajdzie, kto spróbuje pomóc przetłumaczyć
proszę spróbować na favebooku na grupie "orientalistyka uw' albo na jakiejś grupie z kierunku hebraistyka. Na pewno ktoś się znajdzie, kto spróbuje pomóc przetłumaczyć
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Jak długie to nagranie? Jaka jakość? Czasem jest ponoć problem ze zrozumieniem niewyraźnie wymawianych (przekręconych) nazw geograficznych lub/i nazwisk.
Pozdrawiam
Magda
Pozdrawiam
Magda
Mikołaj dziękuję za podpowiedź. Magda - nagranie to ponad 2 godz., ale mnie interesuje tylko fragment jak opowiada o dzieciństwie, tego nie ma dużo. Wszystkie imiona i nazwiska oraz miejscowości są mi znane. To polski okres opowieści. Mówi wyraźnie. Napisz mi maila, to prześlę link. Koleżanka sama oceni.
Pozdrawiam,
Dominik
Pozdrawiam,
Dominik